Cum este distrus parcul Național Bucegi chiar de către șeful Ocoloului Silvic Brașov

Cum este distrus parcul Național Bucegi chiar de către șeful Ocoloului Silvic Brașov

Un hectar și jumătate din Parcul Național Bucegi riscă să devină teren de construcții în urma unor defrițări care ar avea ca autor chiar un director din instituția ce ar trebui să protejeze pădurile.

În Parcul Natural Bucegi, la marginea oraşului Bușteni, în apropierea Căminului Alpin, au loc defișări ilegale pe o suprafaţă de aproape doua hectare, acest teren fiind un nod important al mai multor trasee bine cunoscute din Bucegi, potrivit www.unbolovan.com.

Tăierile sunt ilegale, potrivit unui răspuns al Ministerului Mediului, publicat pe site-ul citat: „Defrișările semnalate de dvs.și vilele construite consideram ca s-au executat ilegal, intrucat nu s-au respectat scopul pentru care au fost scoase suprafetele respective din fondul forestier national si conditiile mentionate in acordurile de mediu emise de A.P.M Prahova si deciziile D.T.R.S.V. Bucuresti.”

Din PUG-ul oraşului Busteni, făcut de firma S.C. Altrix Service S.R.L., cea care a realizat PUG-ul pentru primăria din Buşteni, rezultă că acel teren (format din cele doua zone indicate mai sus, cel defrişat si cel ce urmează a fi defrişat) are incadrarea de: “TERENURI PROPRIETATE PUBLICA DE INTERES NATIONAL”.

De asemenea, rezultă că este situat în extravilanul oraşului. Mai mult, lângă suprafața de teren defrișată mai există 140 de arbori marcați pentru a putea fi tăiață.

ITRSV București susține că e vorba de două terenuri care au fost scoase în 2004 din circuitul sivic, fără defrișare, pentru ca pe ele să se construiască două hanuri de către două societăți comerciale, Foretex Impex SRL si SIlvador Impex SRL, potrivit stirileprotv.ro. La registrul Comerțului, ambele societăți figurează cu același administrator: Chitulescu Dorinel – Marcel, directorul Ocolului Silvic Muntenia, adica reprezentantul Romsilva în teritoriu.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News