Evenimentul Zilei > Actualitate > Zsolt Torok a fost decorat post-mortem. A primit Ordinul Naţional „Pentru Merit”
Zsolt Torok a fost decorat post-mortem. A primit Ordinul Naţional „Pentru Merit”

Zsolt Torok a fost decorat post-mortem. A primit Ordinul Naţional „Pentru Merit”

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat, marți, decretul de decorare post-mortem a alpinistului Zsolt Torok, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Astfel, „în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru importantele performanțe sportive obținute de-a lungul timpului, pentru determinarea și pasiunea cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă sportului românesc, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok”, se arată în comunicatul președinției, de marți, 20 August 2019.

Sicriul cu trupul alpinistului Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munții Făgăraș, a fost depus în holul principal al Teatrului de Stat din Arad.

Slujba de înmormântare va avea loc marți, de la ora 14.00, tot la Teatrul de Stat din Arad, urmată de înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraș.

Alpinistul Zsolt Torok a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu. Dispariţia a fost anunţată de soţia lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpinişti i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte.

Corpul alpinistului a fost coborât de salvamontişti pe jos de pe munte, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.