Pe 23 iulie sunt Sfinții Foca, Apolinarie, Vitalie și Valeria, iar pe 24 iulie în calendarul crești ortodox sunt: Ermoghen și Hristina.

Tradiţional, la noi, folcloric vorbind, este pe 23 iulie, Sf. Sfinţit Mc. Foca, patronul focului, a „combustiei spontane”, care pedepseşte cu foc venit din senin, fără cauză, pe păcătoşii care nu-l respectă, nu ţin ziua. Am mai vorbit de el şi altădată.

Se povesteşte că un şvab a făcut căpiţe de fân, dar câteva le-a făcut şi de ziua Sf. Foca. Deodată, brusc, vede că i se aprinde fânul, iar şvabul începe să alerge de colo-colo, făcându-şi cruci şi jurând: „Tomnule Foco, tomnule Foco, nu le harde pe toate, doar cele drei le-am făcut heute, restul sunt de hieri!”

Şi s-a minunat fără seamăn tot satul cum au ars doar căpiţele făcute în ziua de Sf. Foca, iar celeleate au rămas fără să ardă un pai! (Pamfilie, Olteanu).

De la început un avertisment, serios, celor care călătoresc în acest weekend. Mare atenție, stelele arată accidente și incidente, dar care pot fi evitate prin calm și iscusință.

Pregătisem un alt articol, după ce mă documentasem o săptămână asupra situației din Turcia și chiar avertizam că este posibilă abaterea atenției presei de la fundamentalizarea islamică a țării sultanilor prin atentate în Occident. Articolul se numea: ”Mie îmi place mustața lui Erdogan!”. O să am plăcerea să-l public altădată. Când, după treburile din pustnicie am deschis emailul, am făcut ochii ca melcii. Nu mai puțin decât două duzini de Lei, constituiți în grup infracțional, mă rugau, îmi cereau, mă somau pe toate vocile de la miorlăitul drăgăstos de felină mare, la răcnetul imperial al stăpânului junglei să le public zodia, acum și aici, în EVZ, neapărat în interpretarea mea.

După cum v-am informat altădată, dragi lupi, padawani și hobbiți, sunt puține șanse ca să public ceva, pe subiectul astrologie și amintiri, în limba română. V-am spus că opera mea capitală ”Corpus Astrologicus” va apare în ediție de lux limitată, în șapte volume, în engleză, franceză și portugheză. Traducerea merge destul de repede, poate o să apuc să văd și ediția. Culmea este că varianta în portugheză este aproape gata, fina mea care s-a înhămat la traducerea a peste șapte mii de pagini, a fost ajutată de o echipă întreagă de astrologi din Rio, astrologi care mi-au trimis deja epistole mulțumitoare pentru vanitatea mea, ba chiar solicitând permisiunea să treacă la ”astrologia creștină”, ei fiind rătăciți în astrologia vedică care nu i-a dus nicăieri. Vedeți, portugheza este cea mai apropiată limbă străină de limba română. Sigur, exceptând ”limba moldovenească”! Ei, glumeam și eu ca iepurașul, dar curățam pușca, că o să-mi fie de folosință! Astrologia creștină este un dar al cardinalului Pierre d’Ailly, nu trebuie să dau nimănui permisiunea!

Așa că o să vă spun despre zodia Leului. Să nu credeți că m-ați impresionat, mai ales cei care și-au arătat colții, politic corect este să nu negociem cu teroriștii. Dar, mi-am amintit de două delicioase Leoiace din adolescența mea. Pe amândouă le chema Mihaela, amândouă erau blonde și erau înfocate ca și Soarele. Geloase și posesive, dar aveau un râs în cascade care le ierta toate greșelile de Leoaice tinere. Doamnelor și domnilor, Zodia Leului:

 

LEUL (Leo) 23 iulie – 22 august

Semn de foc, masculin şi fix.

Este domiciliul diurn al Soarelui. În zodia Leului, Neptun este în creştere, iar Saturn şi Uranus în exil.

Primul decan al zodiei, 23 iulie – 1 august, este guvernat de Saturn: impetuozitate, oscilează dintr-o extremă în alta, crede că are o misiune specială în viaţă; sacrificii personale pentru o idee generoasă. Decanul conducerii.

Al doilea decan, 2 – 11 august, este guvernat de Jupiter: filozofie, opinii superioare, calm, onestitate; anarhia şi oportunismul se alternează continuu. Decanul reformei.

Al treilea decan, 12 – 22 august, este guvernat de Marte: iubirea puterii, combinată cu calităţile unui conducător, totalitarism, gesturi inutile, pare purtat de o forţă exterioară. Decanul ambiţiei.

Leul este un semn diurn, de ascensiune lungă, comandant, pozitiv, septentrional, de ascensiune dreaptă, zoomorf (animal), patruped, steril, de vitalitate, regal, de mijlocul verii.

A-ru, Leul, era identificat de caldeeni cu steaua fixă Regulus. Această stea apărea pe firmament în momentul în care, în plină vară, Soarele era la fel de violent şi feroce ca şi regele animalelor.

Constelaţia în care, în mod tradiţional, Soarele  ar trebui să se găsească la sfîrşitul lunii iulie şi în primele trei săptămîni ale lunii august, şi-a primit numele, dat de greci, de la Leul din Nemeia; astfel a rămas înscrisă în sfera cerească prima dintre isprăvile lui Hercule, care, însă, a  plătit reuşita cu un deget.

Caracteristici pozitive: generozitatea, mărinimia, creativitatea, entuziasmul; este un bun organizator cu o minte largă, avînd un înnăscut spirit de a conduce oamenii.

Caracteristici negative: dogmatic, pompos, snob, intolerant, acaparator, încăpăţînat, setos de putere cu orice preţ.

Tipul uman evoluat este conducătorul ideal pentru un mare trust, companie transnaţională. Credinţa şi încrederea sa în valorile umane, senina sa convingere că toţi cei care lucrează pentru el o fac la cea mai înaltă capacitate, iar cei care nu au avut rezultate corespunzătoare, pe viitor îşi vor da tot interesul, toate acestea combinate trezesc un răspuns generos de cooperare în inima subordonaţilor. Leul reuşeşte să dea curaj celor din jur şi să-i conducă la succes. Fiind un tip complex, cu mai multe faţete, el înţelege şi apreciază calităţile colegilor şi subordonaţilor şi niciodată nu îşi iroseşte energia solicitînd de la cineva o sarcină care nu este în abilitatea lui. Leul este un bun organizator al activităţii şi are un succes deosebit în distribuirea sarcinilor, dînd specialiştilor mijloacele şi oportunităţile pentru exercitarea facultăţilor ori talentelor. Stilul său de conducere este simplu şi direct – ceea ce îl face deosebit de eficient. Aprobările sale sînt clare şi precise, nelăsînd loc ambiguităţilor, ca de altfel şi refuzul său pe care îl exprimă fără ezitare sau subterfugii. Respectă trecutul ca pe un părinte al prezentului şi are grijă de viitor, considerîndu-l copilul prezentului. Sub patronajul său încurajează ştiinţa şi arta. Este implicat în multe opere de binefacere sau filantropice. Respectul care i-l arată cei din jur pentru punctualitatea, metoda şi prevederea sa îl primeşte ca pe un lucru normal, aşa cum Leul ştie să-i onoreze, în  mod regal, pe supuşi. Viaţa sa este neaşteptat de simplă. Totuşi, poate arăta o ospitalitate regală, strălucind în calitate de gazdă. Trebuie precizat că tipul de ospitalitate leoniană are maximum de strălucire la primirea şi la despărţirea de oaspeţi. Leul nu dă atenţie detaliilor!

Din nefericire această ”inimă mare” îşi plasează încrederea, prietenia şi chiar iubirea unor persoane neindicate.

Se spune că niciun privitor nu poate sta înaintea statuii lui Apollo Belvedere fără a strînge instinctiv din umeri. Dacă aceeaşi impresie o face un mare conducător, patron, director, cu siguranţă că este născut în zodia Leului.

Tipul uman rudimentar: este în mod continuu în căutarea gloriei personale, a unor poziţii şi responsabilităţi pe care este incapabil să le îndeplinească cu succes. Mulţi dintre reprezentanţii tipului uman rudimentar îşi dau iluzia regalităţii, asumîndu-şi un aer de superioritate şi comandînd cu voce tare subordonaţilor sau celor mai tineri. Leoaicele din această categorie caută în primul rînd un tron confortabil, bine căptuşit cu blăniţe. După ce ocupă această poziţie, vor dezvolta o formidabilă îndemînare în a refuza orice sarcină; toate acestea, împreună cu o linguşeală pisicească adresată superiorului.

Leul întotdeauna îşi delimitează terenul de vînătoare. La fel face şi tipul uman rudimentar din zodia Leului, dînd dovadă de o absurdă limitare. Generozitatea se transformă aici în risipă fără noimă.

Nu ştie să fie discret sau să păstreze secretele altora.

Viciul regalităţii este favoritismul; Leul rudimentar nu este apt să selecteze persoanele talentate şi folositoare, acordînd încredere celor care arată mai multă abilitate în a linguşi.

Se căsătoresc adesea peste posibilităţi, în dorinţa de a parveni cu orice preţ sau din contră, încheie mezalianţe cu scopul de a avea “un supus credincios”. Orgoliul şi mîndria excesive rănesc pe cei din jur şi, din nefericire, în familie devine un mic tiran.

Spiritul religios al Leului poate fi sintetizat în două cuvinte: “maiestuos şi glorios”. Psalmii lui David sînt probabil cel mai elocvent exemplu al stilului leonian.

Aspectul fizic. Leul dă un corp nobil şi mare, înalt, de o statură majestuoasă, umeri largi, faţa austeră şi ovală, păr blond, voce puternică, privire vie.

– prima faţetă, 1-5 grade, (23 – 27 iulie): arată o persoană cu un corp bine făcut, de statură mai mult mică, faţă roşie pătrată, păr castaniu puţin cîrlionţat, nas bine făcut, ochi plăcuţi, buze roşii, limbă ascuţită;

– a doua faţetă, 6-10 grade, (28 iulie – 1 august): arată o persoană de statură medie, bine făcută, pielea deschisă, faţa rotundă, părul mătăsos, ochii albaştri, se îngraşă o dată cu vîrsta;

– a treia faţetă, 11-15 grade, (2 – 6 august): persoană cu faţă oacheşă, păr negru, frunte înaltă, sprîncene atîrnînd, ochi negri, oasele pomeţilor pronunţate, dinţi cariaţi, poate un semn pe partea stîngă a bărbiei, statură înaltă cu aparenţă permanent obosită.

– a patra faţetă, 16-20 grade, (7 – 11 august): nativul este înalt, uscăţiv, cu frunte înaltă, păr castaniu, faţă lungă şi palidă, picioare curbate, mare amator de mîncăruri bune.

–  a cincea faţetă, 21-25 grade, (12 – 16 august): denotă o pesoană înaltă, maiestuoasă cu faţa mare, părul negru, pasul mare;

– a şasea faţetă, 26-30 grade, (17 – 22 august); denotă o persoană înaltă şi subţire, cu faţa ciupită de vărsat, tenul închis, umeri largi, picioare şi mîini scurte, părul şi ochii închişi la culoare, mers împiedicat.

Profesiuni şi meserii. Actor, dansator, profesor, director, sportiv de performanţă, astrolog, reprezentant, avocat, bijutier, orice meserie sau profesie care promite posibilitatea unei publicităţi personale. Se întîlnesc mulţi Lei printre judecători, bancheri, croitori de lux.

Dragostea. Despre Leu se spune că găseşte căsătoria dificilă. Totuşi, Leul  este extrem de loial şi tandru şi îşi exprimă dragostea într-o manieră pozitivă. Amîndouă sexele au înclinaţia de a se juca “de-a pisica şi şoarecele” în relaţiile amoroase.

Doamna Leu poate deveni o pisicuţă jucăuşă cînd vrea ea. Altfel, mare atenţie, stabiliţi de la început unde se află uşa şi ferestrele, ca să vă puteți salva pielea! Cu un bărbat din Berbec, relaţiile amoroase ale Leoaicei sînt intense. Relaţia cu un Taur este notată cu roşu în zodiac – extrem de tandră, promiţînd şi o căsătorie bună. Cu un Geamăn, relaţia este veselă şi plăcută. Racul va fi repede devorat de Leoiacă. Cu un Leu se va încinge un duel al personalităţilor din care nu va ieşi nimic bun. Cît despre un nativ din Fecioară, ce să mai vorbim Un nativ din Balanţa poate oferi relaţii stimulante, un Scorpion, o atracţie violentă şi o pasiune scurtă, în schimb Săgetătorul aduce veritabila pasiune. Se constată că nativul din Capricorn are un caracter foarte diferit de cel al Leoaicei, un Vărsător oferă mult amuzament şi atît, iar cu un nativ din Peşti se poate încheia o legătură romantică.

Domnul Leu are întîlniri memorabile cu o frumoasă din zodia Berbecului,  o uniune pasionată cu o nativă din Taur, iar cu o energică Geamănă relaţia este marcată cu roşu în zodiac, promiţînd bucurie şi o relaţie de durată. Cu o doamnă din Cancer – multă tandreţe, cu o Leoaică acelaşi duel de voinţe, iar cu o Fecioară acordul este foarte dificil. Cu o Balanţă se poate obţine fericire în amor. O doamnă din Scorpion intră în conflict cu Leul nostru. O nativă din Săgetător are relaţii pasionante, iar cu una din Capricorn relaţiile sînt efemere, dar foarte reuşite. O nativă din Vărsător oferă legături dificile cîteodată, iar cu una din Peşti, certuri, certuri!

Părinte. Leul aşteaptă de la copilul său atît de mult, cît aşteaptă de la el însuşi. Risipeşte  timp şi mijloace, mai mult chiar decît pot îndura copiii. Atmosfera familiei, cu toate că Leul este dominator, este plăcută deoarece nativul din această zodie este mîndru de copiii săi şi le împărtăşeşte entuziasmul.

Copilul. Are nevoie de încurajări, probabil mai mult decît cei născuţi în orice altă zodie. Trebuie precizat faptul că aceşti copii sînt mult mai sensibili decît par. Creativitatea este una din principalele calităţi care trebuie încurajată. Ambele sexe iubesc dansul şi teatrul – o şcoală de balet sau o trupă de teatru pentru elevi nu sînt nişte idei rele. La şcoală îşi va îndeplini îndatoririle foarte bine, pînă va da peste un profesor peste măsură de exigent. Copiii din zodia Leului sînt copiii Soarelui, iubesc vara şi sportul. Iarna este nevoie de a fi protejaţi în mod corespunzător, deoarece această perioadă a timpului nu le convine deloc.

Tradiţional. Leul guvernează inima şi coloana vertebrală din punct de vedere anatomic. Creierul, centrii vitali, centrii sistemului vegetativ, dinamismul fiziologic sînt, de asemenea, considerate a fi guvernate de Leu. Tendinţa patologică a celor născuţi în zodia Leului – tulburări şi leziuni ale centrilor precedenţi, tulburări cardiovasculare, endocardite, miocardite, angină pectorală, palpitaţii, anemia cerebrală, hemiplegie, depresiune nervoasă.

Personalităţi născute în zodia Leului: Napoleon, 15 august 1769; Walter Scott, 15 august 1771; Alexandre Dumas 24 iulie 1802; George Bernard Shaw, 26 iulie 1856; Henry Ford, 30 iulie 1863; Orville Wright, 19 august 1871; Herbert Hoover, 10 august 1874; C.G. Jung, 26 iulie 1875; T.E. Lawrence, 15 august 1888; Mae West, 17 august 1892; Dorothy Parker, 22 august 1893; Aldous Huxley, 26 iulie 1894; Henry Moore, 30 iulie 1898; Alfred Hitchcock, 13 august 1899; Ogden Nash, 19 august 1902; Dag Hammarskjšld, 29 iulie 1905; Julia Child, 15 august 1912; Fidel Castro, 13 august 1927; Jacqueline Kennedy, 28 iulie 1929; Prinţesa Margareta (casa regală engleză), 21 august 1930; Prinţesa Ana, 15 august 1950.

Culoarea: galbenul, portocaliul şi auriul, culori solare care exaltă spiritul şi insuflă curaj.

Metalul: aurul.

Pietrele preţioase: diamantul, cu cât mai mare, cu atât mai bine, sardonixul dezvoltă elocvenţa şi permite creşterea puterii de convingere; crisolitul acordă onoruri şi demnităţi; peridotul întăreşte armonia conjugală; topazul galben, portocaliu sau brun linişteşte furia.

Plantele: palmierul, arnica, nucşoara, floarea-soarelui, portocalul, rodia, bujorul, în general toate plantele exotice.

Fac plăcere Leului: portocalele, fructul prin excelență leonian,floarea-soarelui, dafinul, nuca, vanilia, şofranul, orezul, în general toate citricele.

Viețuitoare: leul, pantera, vulturul, uliul, cocoşul.

Numerele: 1, 81, 91.

Ziua fastă a zodiei este duminica, iar ziua nefastă sîmbăta.

Locuri de reuşită: biserici, teatre, locuri publice, adunări.

În Tarot zodiei Leului i se atribuie a VIII-a lamă a arcanelor majore “Forţa”, iar în Geomanţie – “Via”.

Parfumurile: lavandă, măghiran.

Bijuteriile: toate bijuteriile din aur, fără pietre, sau cu pietrele zodiei.

Îmbrăcăminte: bumbac, piele, lînă, în special iarna, pentru copii.

Ţări şi regiuni: Austria, Boemia, Franţa, Italia, Turcia (parţial), Sicilia, România septentrională, Africa ecuatorială.

Oraşe: Roma, Damasc, Praga, Bombay, Chicago, Philadelphia, Bristol, Portsmouth, Cremona, Siracuza, Ravenna, Ulm, Litz.

Zodia Leului reprezintă procesul permanentului schimb între autoexprimare şi gama experienţelor rezultate. Principiul este

INTEGRAREA, după Derek Parker. Zodia Leului purifică experienţele, cristalizează cunoştinţele în înţelepciune şi împrăştie noi raze de energie din mereu creativul centru.

Bun, citind rândurile de mai sus, scrise acum douăzeci și cinci de ani, am zâmbit. Timpul nu a trecut degeaba, sunt la mai multe nivele superioare, văd altfel lumea și astrologia, în termeni care sunt greu de exprimat. Dumnezeu o fost bun cu mine! Dar, pentru o introducere în astrologie, lucruri de bază, merge! Merge și ziua de mâine, pentru că este un alt dar de la Dumnezeu, este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Conjunctura complexă îţi indică în weekend o surpriză, o oportunitate pentru interesele tale. Nu trebuie să o ratezi, atenţie mărită!  Duminică este necesar să iei repede decizia potrivită. În acest weekend, mai exact sâmbătă dimineaţa, eşti pus în faţa unei decizii. Să stai acasă cu pisica sau căţeluşul sau să ieşi pe seară pentru cine ştie ce fiţe la cluburi şi/sau peteceri incerte. Sau să te coci plenar în bucătărie pentru cele cinci feluri de mâncare pentru săptămâna viitoare. Sfatul meu este să stai cu necuvântătoarele. Animăluţele nu mint, nu trădează, nu invidiază. Au, după cum bine spunea Carl Sagan, o capacitate deosebită de a recunoşte binele. Iar dacă le faci rău te muşcă sau zgârie, direct şi fără bârfe pe la spate. Duminică poţi să inviţi la masă un prieten bun. Ai atâta nevoie de o discuţie normală şi poate mai afli şi ceva noutăţi.

TAUR    Familia şi prietenii, cei din jur, vor să-ţi modifici planurile de weekend. Se "testează" răbdarea şi capacitatea ta de fi cooperant! Fă-le pe plac, dar aminteşte-le la fiecare zece minute! Supraveghează-ţi, în acest weekend, cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investeşti utopic în propria imagine. De asemenea – vechea ta problema – amorul. Cu o astfel de configuratie astrologica, ca în acest weekend, te indragosteşti uşor şi de cine nu trebuie, sau faci compromisuri păgubitoare! Egoismul bine temperat te salveaza de deceptii.  Cu toate că gândeşti prin o anumita logica, duminică, trebuie să-ţi urmezi mai ales intuiţia şi să laşi dialectica pentru altă dată; pentru că în lumea de astăzi interesele personale primează. Şi egoismul propriu nu este nici logic nici dialectic, ba dimpotrivă.

GEMENI  Ai impresia că eşti din nou la cârma destinului tău, că eşti stăpân pe situaţie. Cel puțin în domeniul sentimental, pe parcursul acestui weekend. Dar, nu exagera cu promisiunile fantastice! Repausul este poate, cea mai mare dintre încercări. Întotdeauna îţi faci programe peste programe şi duminică seara realizezi că nu ai avut timp. Nici o problemă! În acest weekend ai nevoie doar de repaos şi relaxare, dar şi de distracţie, de şampanie şi caviar. Ai ceva de sărbătorit şi lucrurile nu pot fi lăsate la voia întâmplării! Duminică nu trebuie sa risipeşti starea placută de lene şi răsfaţ cu proiecte belicoase despre ordine şi curaţenie, mai bine trage plapuma peste ochi! Lenea, comoditatea, este o arta, aşa că fi artist!

RAC   Conjunctura te avantajează, puține aspecte, doar două planete retrograde. O nouă energie, vitalitatea sporită, te electrizeză, iar faptele din acest weekend pot dovedi că ai şi ceva noroc. Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Un fenomen meteo sau o întârziere a unei persoane sau obiect îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp! Pe total weekendul  este o perioadă bună, dar atenţie la deplasări sau călătorii, mai ales dacă vrei să profiţi de weekend şi să te duci la munte. Mare aglomerație! Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme. Doar pe seară te mobilizezi un pic ca să pui la punct programul de luni.

LEU   În weekend, cu Soarele, patronul, în domiciliu, în zodie, eşti avantajat faţă de alte semne. Cât timp rămâi discret şi rezervat, domnia şi imperialismul tău pot fi acceptate şi preţuite. Lucrurile încep să meargă spre bine. Nu trebuie să te oboseşti peste măsură, deja eşti într-o starea de oboseală cronică. In acest weekend o sa realizezi că nu contează cât dormi, dacă treci de zece ore!  Nu te repezi imediat ce auzi o intrigă. Uneori leii se prind în capcană cu mâncare pentru pisici, adică ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflectează cui foloseste situaţia. Sâmbăta este o zi bună pentru vizite la rude sau prieteni. Proprietatea, familia şi spiritualitatea sunt valorile tradiționale dragi dumneavoastră si mai tuturor celor din zodia Leului. Stelele se bucură se vă ajute în acest weekend !

FECIOARĂ   Jupiter, din zodie, îţi schimbă priorităţile. Domeniul sentimental trece pe locul întâi! În weekend eşti gurmand şi gata de distracţii, de tot ceea ce îţi face plăcere. Dar, nu exagera! Weekendul acesta este o perioadă de aşteptare şi relaxare.  Ai, în sfîrşit, răspunsul la acţiunile tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aştepţi – din domeniul social şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Adică primeşti un telefon sau un mesaj pe care îl cam aşteptai. În rest poţi să ieşi cu familia la un suc şi o cafea, că nu face rău la fizic. Duminică oferă-ţi un cadou şi dă telefon unei prietene, poate ieşiti in oras. Ziua se cunoşte de dimineaţă – daca este buna sau, nu! Ganduri mai roze gaseşti chiar în cafeaua de dimineaţă. Zi de cumpăraturi si mici taclale relaxante. Fă provizii din starea asta de bine pentru viitor.

BALANŢĂ   În weekend începi o nouă pagină, o nouă etapă. Ai curajul opiniilor şi deciziilor tale, ceea ce te ajută să te afirmi. Standardele tale sentimentale sunt ridicate şi de aceea ai dificultăți. Sâmbătă este o zi ceva mai plictisitoare şi enervantă, în acelaşi timp. Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite, mai ales dacă eşti solicitat să dai o mână de ajutor în casă. Investiţiile pe termen lung făcute astăzi se vor dovedi, paradoxal, foarte profitabile… joci la loto? Păcat!  Leagă-te la cap pentru ca o să te doară! Duminică, ceva migrene din cauza unor tensiuni neaşteptate în anturaj. Le rezolvi cu diplomaţie şi treci mai departe. Nu te repezi să tragi concluzii după barfe, zvonuri si intrigi, sau după televizor. Lumea pare că a căpiat de tot  şi nu este nici un motiv să o iei şi tu razna!

SCORPION    O perioadă creativă în care ai idei şi imaginaţie. Duminică ai intuiţia unor marcaje care te pot ghida către un viitor confortabil. E o "foaie de parcurs" pe care trebuie s-o respecţi! Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt bine aspectate. Ideea este că uneori ai nevoie de puţină singurătate ca să ai o perspectivă mai bună asupra vieţii personale şi weekendul acesta este un bun prilej. Paradoxala situaţie! Chiar dacă „nimc nu este important”, după cum spune Kabbala, duminică poţi realiza multe, lua decizii importante, clarifica nişte probleme.  Seara îţi aduce o surpriză. Fii originalul, original! Trebuie doar să zici mulţumesc, pentru că treci printr-o perioada in care ajutorul vine de unde nici măcar nu te aşteptai! Mai lasă gândurile negre şi nu te mai zdrobi să placi tuturor. Fii tu, chiar tu, cel original și inconfundabil!

SĂGETĂTOR    Weekendul se divide în două părţi, dominate de Venus şi respectiv, Mercur. Nimic rău, nimic trist, sau negativ, cele două planete sunt binevoitoare. Dragostea şi comunicarea sunt avantajate! O persoană care te-a dezămăgit, sau evitat, în ultimul timp încercă în acest weekend să-şi răscumpere păcatele. Atenţie la datele primite, deoarece de multe ori reprezintă părerea (de rău) celui în cauză şi nu o descriere cît mai apropiată de realitate. Experienţa bate mai intotdeauna iscusinţa! Nimic din ce a fost nu mai este, dar viitorul este plin de speranţe. Trebuie sa te folosesti de bagajul de informatii din trecut ca să rezolvi o situatie prezenta.  O calatorie sau o deplasare, pentru un oarecare procent dintre Săgetători.  Duminică poţi să primeşti o veste bună, care te bucură mai mult sau mai puţin, pentru că, se pare, a venit destul de târziu.

CAPRICORN    Ai o relație, cu cei dragi, avantajată, luminoasă. Laude şi aprecieri îţi confirmă acest lucru. Încrederea este reciprocă în relaţiile tale sentimentale. Toate drumurile îți sunt deschise! Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, veşti bune de la rude sau prieteni. Seară de sâmbătă relaxantă şi plăcută. Poate la un film, poate la un concert, poate la un club neagresiv, plăcut şi nepoluant. Duminica este zi de aranjat şi verificat garderoba pentru sezonul și mai cald, poate pentru vacanță sau croazieră, care pare că se apropie, în sfârşit. Sigur, nu toată ziua, mai este timp şi de o discuţie, de o înghețată cu o cafea şi poate şi de un film bun. Şi poţi să începi să citeşti un roman-fluviu, ştiu că îţi plac ficţiunile istorice.

VĂRSĂTOR    În weekend câştigi în încrederea în propriile forţe şi în capacitatea de a rezolva situațiile, ceea ce e apreciat de către cei dragi. După o perioadă mediocră, ai o perioadă cu şanse bune! .    Nu ai liniște pentru ca eşti în urmă cu multe treburi și nici bani nu prea ai. Drept pentru care îți cam ploua în gânduri. Chiar nu merită! Mâine este o nouă zi, mereu este o nouă zi! Două zile cam plictisitoare şi lipsite de nerv, dar pe care poți să le faci foarte bune, dacă vrei. Sâmbăta este, totusi, mai densă pentru că trebuie să pui cap la cap nişte date, informaţii, zvonuri care nu par a avea legătură, dar pentru tine înseamnă ceva. Adică juci rolul unui detectiv particular. Fără să faci parte din “trustul ochiul şi timpanul” în acest weekend ascultă cu atenţie şi nu întrerupe persoanele care fac destăinuiri. Nici nu ştii câte poţi să afli, pentru că adevărul este întotdeauna dincolo de noi!

PEŞTI   În weekend începi o etapă de iluminare spirituală. Evită să faci confidenţe, unii oameni nu pot înţelege evoluţia, ba chiar se simt vexaţi. Trebuie să le protejezi ignoranţa, nu vorbi inutil! Sâmbătă eşti bine privit de stele. Dacă ai ceva sentimental mai greu de rezolvat, încearcă acum, poate vei obține un rezultat. Ori la bal, ori la spital! O veste interesantă pentru tine. Conjunctura îţi indică un weekend în care trebuie să-ţi struneşti emoţiile şi să dai dovadă de inspiraţie, atât în relaţiile de familie cât şi cu prietenii sau partenerii. În acest weekend nu ar trebui să faci mari cheltuieli. Stelele arată un drum, dar este lăsat la latitudinea dumneavoastră. Întotdeauna în viaţă suntem între Destin şi Liberul Arbitru. Dacă, totuşi te hotărăşti să pleci sau chiar eşti pe drum, atenţie la drum şi la bagaje! Duminică seara o veste – pe care o aştepţi de ceva timp.

Te-ar putea interesa și: