Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea da, miercuri, sentinţa definitivă în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.
Inculpaţii sunt fostul director al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, omul de afaceri Dan Voiculescu şi fiica acestuia, Camelia Voiculescu.
La ultimul termen al procesului, desfăşurat pe 15 iunie, un procuror DNA a cerut ca Sorin Alexandrescu să primească o pedeapsă cu executare orientată spre maxim, şi anume 9 ani şi 4 luni, iar Dan Voiculescu o pedeapsă între 7 şi 12 ani închisoare, mai mare faţă de cei 2 ani primiţi la fond.
Reprezentantul DNA a mai solicitat condamnarea Cameliei Voiculescu la o pedeapsă cu executare, arătând că nu se justifică decizia instanţei de fond, care i-a aplicat doi ani cu suspendare.
Acesta a mai cerut majorarea amenzii primite de SC Antena TV Group, de la 350.000 lei la 500.000 lei, dar şi condamnarea lui George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, şi Şerban Pop, fost preşedinte al ANAF, la pedepse cu executare.
Pe 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe omul de afaceri Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare, pedeapsă contopită cu cei 10 ani de închisoare primiţi în dosarul ICA, precizează Agerpres.
În acelaşi dosar, Sorin Alexandrescu, fost director general Antena TV Group, a fost condamnat la trei ani şi şase luni închisoare cu executare, pentru şantaj în formă continuată, iar Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, a primit doi ani cu suspendare, pentru complicitate la şantaj în formă continuată.
De asemenea, Şerban Pop, fost preşedinte al ANAF, a fost condamnat la doi ani închisoare cu executare, iar SC Antena TV Group SA a fost obligată la plata unei amenzi penale de 350.000 de lei. În schimb, instanţa a dispus achitarea lui George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi a societăţilor SC Intact Publishing şi SC Antena 3 SA, acuzate de DNA de şantaj şi complicitate la şantaj în formă continuată.
Decizia a fost atacată atât de inculpaţi, cât şi de DNA.