Evenimentul Zilei > Horoscop > Ziua unui băiat serios și cuminte, acum 60 de ani. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Ziua unui băiat serios și cuminte, acum 60 de ani. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ziua unui băiat serios și cuminte, acum 60 de ani. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Dai dovadă de un umor sănătos şi de o bună dispoziţie care te fac un companoin plăcut. Acordă-ţi nişte pauze, evită variaţiile mari de temperatură şi încercă să duci o viaţă sănătoasă.

8 iunie

 

Ziua unui băiat serios și cuminte, acum 60 de ani. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 8 iunie s-au născut Robert Schumann, Sir Francis Crick, Barbara Bush, Nancy Sinatra, Bonnie Tyler, Anatol Vieru.

 

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Nicandru şi Marcian (cu litere bold, înseamnă că au fost protoromâni, sau români). Aducerea moaştelui Sf.M.Mc. Teodor Stratilat. Sărbătoare mare, zi liberă: Sf.Treime!

Dragi lupi, padawni şi hobbiţi am primit multă corespondenţă. Probabil că ameninţarea crize sanitare și, posibil, economice, vă face să vă gândiţi la ce este mai rău. Mulți, foarte mulți dintre domniile voastre apreciază faptul că nu m-am mai referit la atrocitățile momentului, ci m-am refugiat în istorii și amintiri. Corect, doar o înaltă față bisericească a caracterizat prezentul drept ”vremuri drăcești!”

Ascult și mă supun! O perioadă, cât va vrea Domnul, o să vă spun amintiri și povești, ca să începeți o zi cu zâmbetul pe buze!

Dar, omul propune, Dumnezeu dispune! Să sperăm la mila ultimului.

Să începem cu povestea astrologiei, pasiunea mea de o viață. De fapt, astrologia a apărut pe pămînt cu multe milenii înaintea împărţirii arbitrare a cunoştinţelor omeneşti între diferitele ştiinţe; sub acest aspect poate fi comparată cu arhitectura, un alt domeniu al activităţii umane în care ştiinţa se împleteşte cu arta şi se folosesc mai multe ştiinţe. Dar, dacă nimeni nu a blamat sau urât arhitectura pentru locuinţele prăbuşite fără veste, sau la cutremure, care sunt fenomene naturale, sau pentru oribilele blocuri contemporane, alta a fost soarta astrologiei – desconsiderată, alungată din universităţi, minimalizată, duşmănită, ignorată, susţinută cu ipocrizie, furată, lipsită de marii oameni, interzisă.

Partizanii şi adversarii astrologiei s-au înfruntat de-a lungul istoriei; şi în prezent încrucişează argumente şi ipoteze. Însă s-a petrecut o schimbare esenţială: cîmpul bătăliei s-a mutat din domeniul filozofic, în care pur şi simplu adversarii astrologiei negau principiile astrologice în domeniul tehnicilor utilizate. Pentru că orice om cu bun simţ, apropiindu-se fără prejudecăţi sau fanatism de astrologie, a realizat minunata ei capacitate de a antrena, de a rafina şi îmbogăţi gândirea omenească. Mai mult, astrologia este necesară, îndeplinind o funcţie socială. Ca un fel de buletin meteo, dar social.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: