Custodele Coroanei Române, principesa Margareta a României, împlinește pe 26 martie 69 de ani, ocazie cu care a acordat mai multe decorații ale Casei Regale.
Cincisprezece persoane şi instituţii, printre care Nunţiul Apostolic în România, Miguel Maury Buendia, şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, au primit decoraţii, luni seară, de la Custodele Coroanei române, Margareta, cu ocazia zilei sale de naştere, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Sala Tronului din Palatul Regal.
Corul Regal a fost decorat cu Medalia "Regele Mihai I pentru Loialitate", iar Crucea Casei Regale a României a decernată proiectului Wild Carpathia al The European Nature Trust, Liceului "G. Asachi" Chişinău şi lui Aurel Vlaicu, Gealan România.
Vasile Docea a fost decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, în timp ce Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer a fost oferit tenorului Teodor Ilincăi, dr. Akkan Suver şi ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.
Decoraţia Regală "Nihil Sine Deo" a fost acordată academicienilor Bogdan Simionescu şi Sorin Dumitrescu, pictorului Ştefan Câlţia, Băncii Naţionale a României, Nunţiului Apostolic în România, Miguel Maury Buendía, scriitorului Stelian Tănase şi Colegiului Naţional "Sf. Sava".
La sfârşitul ceremoniei, la care au fost prezenţi şi principele Radu şi principesa Maria, personalităţile distinse şi invitaţii lor au luat parte la o scurtă recepţie de aniversare, în Sufrageria Regală.
Alături de Medalia "Regele Mihai I pentru Loialitate" şi de Crucea Casei Regale a României, Decoraţia regală "Nihil Sine Deo" este o distincţie ce se acordă prin decizia şefului Familiei Regale a României.
Decoraţia poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniile social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.
Aceasta poate fi acordată ambasadorilor sau foştilor ambasadori români sau străini care au adus un aport incontestabil relaţiilor României cu lumea, dar şi unor instituţii sau organizaţii, dacă activitatea lor este în mod unitar circumscrisă criteriilor de mai sus.