Ziua PĂCĂLELILOR. TRADIȚIA care s-a RĂSPÂNDIT la nivel MONDIAL. Cele mai tari FARSE din ISTORIE

Ziua PĂCĂLELILOR. TRADIȚIA care s-a RĂSPÂNDIT la nivel MONDIAL. Cele mai tari FARSE din ISTORIE

În România, tradiţia păcălelilor de 1 aprilie începe în 1919, odată cu adoptarea calendarului Gregorian. Dar obiceiul este mult mai vechi: romanii serbau, începând cu 25 martie, Hilaria - echinocţiul de primăvară şi renaşterea naturii.

Pentru cei care sunt puşi pe şotii, iată câteva farse culese de pe net:

– Cât timp vă aflaţi la cumpărături, lipeşte-i prietenului tău pe spate o bandă anti-furt. În momentul în care va încerca să iasă din magazin se va declanşa alarma.

– Dacă ai timp şi un prieten care ştii că are simţul umorului, înveleşte-i maşina cu ziare sau hârtie igienică. Poţi să faci asta şi în timpul zilei, chiar dacă sunt trecători. Toţi vor râde de ceea ce aveţi de gând să faceţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

– Pe 1 Aprilie poţi să bagi în cutia poştală a prietenilor o scrisoare făcută frumos (ştampilată) prin care să-i anunţaţi că vor fi deconectaţi de la reţeaua electrică pentru reparaţii timp de 2-3 luni.

– Dacă te afli la muncă, ori la şcoală, cumpăra o pungă de chipsuri cât mai mare, de preferat dintre cele mai scumpe, toarnă piper măcinat peste chipsuri şi agită punga astfel încât să nu verşi conţinutul. Mergi la colegii de serviciu sau de clasă şi serveşte-i insistent. Garantat nu vor refuza.

– O farsă pentru prietenii cu maşina este să scoţi la imprimantă “DE VÂNZARE” pe o foaie, adaugi numărul de telefon al “victimei” şi fixezi hârtia pe parbriz cu ajutorul ştergătoarelor. Mai comic ar fi să o pui anunţul pe altă maşină, de preferat una care să stea mai tot timpul în parcare. Dacă vrei să fie sunat des, alege o maşină de fiţe şi scrie pe foaie un preţ foarte mic.

– Pentru fete: cumpăraţi o pereche de chiloţi de damă şi ascundeţi-o în maşina iubitului, buzunarul lui de la haină – undeva unde puteţi să o găsiţi mai târziu, acasă sau la serviciu între prieteni, şi să-i faceţi scandal.

– O păcăleală mai veche, dar care merge tot timpul, este să schimbi zahărul cu sarea.

– Furişează-te seara în camera părinţilor sau a fraţilor şi fixează alarma ceasului cât mai devreme.

– În timp ce doarme cineva pune într-o farfurie mai multe hârtii, du-te în faţa lui, dă-le foc şi strigă tare după ajutor. Cu siguranţă va fii o păcăleală pe care nu o va uita prea uşor!

– Pentru colegii de şcoală o farsă veche dar mereu de efect este lipirea unei fise sau a unei bancnote pe jos la intrarea în clasă! O să fii surprins câţi se vor apleca să o ridice!

– De asemenea, te poţi furişa seara în camera părinţilor sau a fraţilor să fixezi alarma ceasului cât mai devreme.

– Farsa pentru patronul unui magazin! Lipiţi un afiş pe uşa unui magazin în care să precizaţi: reduceri de 70% pentru primii 200 clienţi în ziua respectivă (se lipeşte noaptea şi magazinul să aibă program după ora 8 sau chiar 9, să fie timp să facă lumea coadă).

Acesta este un mic „bagaj” de farse şi păcăleli, însă suntem siguri că imaginaţia voastră nu are limite…Aviz amatorilor, nici a celorlalţi!

Ai grijă cui vrei să-i faci farse!

În cazul în care te-ai gândit la o farsă mai dură, cum ar fii să spui unei persoane ca cineva apropiat lui s-a îmbolnăvit, ai grijă să eviţi persoanele în vârstă sau pe cele care au probleme cardiace.

La şcoală, ai grijă cui te gândeşti să-i faci faci păcăleli! Sunt foarte multe persoane care nu gusta glumele şi care ar putea reacţiona urât. Nu face farse colegilor care ştii că au probleme de sănătate sau care nu ştiu de „glumă”. Rişti să te spună profesorilor sau chiar părinţilor!

În privinţa profesorilor, încearcă să nu faci glume prea nesărate sau care ar putea să-i facă să se simtă ofensaţi. Cel mai important este să faci farse doar profesorilor care ştii că nu s-ar supăra! Pentru o păcăleală nu merită să rişti să-ţi pună un 3 sau chiar să-ţi scadă nota la purtare

Când eşti acasă, lucrurile sunt clare! Atâta timp cât nu o să exegerezi, toţi o să se amuze copios la farsele tale! Încearcă totuşi să eviţi persoanele „supărăcioase” sau pe cele care au probleme de sănătate!

 

Există și farse făcute la un alt nivel, acestea având putând fi văzute de toți locuitorii țării.

 

În 1957, BBC a difuzat un documentar despre o fermă din Elveţia specializată în cultivarea de spaghete. Imaginile prezentau fermierii care culegeau spaghetele din arborii... de spaghete. Fiind vorba de o publicaţie renumită pentru seriozitate, ştirea a prins, fiinde preluată de presă.

Tot BBC a anunţat, în 1980, ca legendarul ceas mecanic londonez Big Ben va fi înlocuit cu unul electronic. Informaţia a revoltat opinia publică britanică, o mulţime de cetăţeni exprimându-şi protestul în legătură cu această schimbare.

În 1998, un ziar din Alabama a anunţat că parlamentul statului Alabama a hotărât să schimbe valoarea numărului lui Pi, rotunjindu-l la valoarea 3. 

În 1950, o televiziune olandeză a anunţat că Turnul din Pisa s-a prăbuşit.

„Bill Gates a fost asasinat” era anunţul făcut de anumite pagini de internet din China şi Coreea.

Astronomul britanic Patrick Moore a anunţat la radio pe 1 aprilie 1976 că la ora 09:47 va avea loc un eveniment unic: planeta Pluto va trece în spatele lui Jupiter, provocând temporar o aliniere care ar putea contracara şi diminua gravitaţia Pământului.

În 1983, agenţia Associated Press anunţa de 1 aprilie ca un profesor de istorie de la universitatea din Boston a reuşit să stabilească originea „Zilei bufonului”. El afirmă că bufonul de la curtea împăratului Constantin s-a lăudat că ar putea conduce imperiul la fel de bine ca şi stăpânul său. Acestuia i-a plăcut ideea şi i-a permis măscăriciului să se aşeze la cârma ţării o zi pe an, de 1 aprilie. Difuzată de o agenţie de presă serioasă, ştirea a fost preluată de toată presa americană şi abia mai târziu s-a aflat că profesorul respectiv făcuse o glumă.

În 1995, ziarul Irish Times anunţa că între conducerea Disneyland şi guvernul rus se desfăşoară negocieri privind achiziţionarea trupului lui Lenin în vederea expunerii lui, cu mausoleu cu tot, în parcul de distracţii de la Paris.

Există chiar şi un film cu tema 1 aprilie - April Fools Day. Pelicula a debutat în 1996. Un grup de studenţi petrece weekendul care include Ziua Păcălelilor pe o insulă. Ei cat victime, pe rând, unui ucigaş.