Evenimentul Zilei > Social > Ziua în care vom scăpa de pandemie. Estimările șefului de la Pfizer
Ziua în care vom scăpa de pandemie. Estimările șefului de la Pfizer

Ziua în care vom scăpa de pandemie. Estimările șefului de la Pfizer

Omenirea va putea reveni la viața normală, dinainte de pandemie, abia peste un an. Însă, pentru a ne putea trăi viețile în liniște, ar putea fi necesar să ne vaccinăm periodic împotriva COVID-19.

Aceste estimări au fost făcute de președintele companiei Pfizer, Albert Bourla. În opinia sa, chiar și atunci când se va instaura normalitatea, oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva COVID-19. Doar astfel vor fi protejați împotriva bolii, după cum relatează CNBC.{post_excerpt}

„Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normal”, a spus Albert Bourla, într-un interviu pentru o emisiune de televiziune.

El a precizat că revenirea la viața normală va fi condiționată, dat fiind că coronavirusul suferă numeroase mutații.

„Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut”, a mai spus președintele Pfizer.

Nu este singurul care a făcut astfel de estimări. O declarație asemănătoare, legată de revenirea la viața normală, a fost dată și de CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel.

„Începând de astăzi, într-un an, presupun”, spunea zilele trecute, într-o declarație de presă dată pe 23 septembrie, Stéphane Bancel. El a comentat pentru ziarul elveţian Neue Zuercher Zeitung, care i-a solicitat o estimare pe acest subiect.

Oamenii ar putea fi nevoiți să se vaccineze periodic

Albert Bourla a sugerat că este posibil să fie nevoie de vaccinări anuale împotriva coronavirusului.

„Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că, deoarece virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu adevărat, trebuie să aşteptăm şi să vedem datele”, a spus Bourla.

Săptămâna trecută, şefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, dr. Rochelle Walensky, a autorizat distribuirea de rapeluri ale vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech împotriva COVID-19. Noile doze vor fi aplicate celor din medii profesionale şi instituţionale cu risc ridicat. Walensky a aprobat distribuirea de rapeluri americanilor în vârstă şi adulţilor cu afecţiuni medicale preexistente la cel puţin şase luni după prima serie de vaccinuri.

OMS se opune imunizării cu cea de-a treia doză

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se opune, însă, lansării pe scară largă a rapelurilor, spunând că naţiunile mai bogate ar trebui să ofere doze de vaccin suplimentare ţărilor cu rate minime de vaccinare.

Albert Bourla a declarat duminică că „nu este corect să decideţi dacă veţi aproba sau nu rapeluri” pe alte criterii decât „dacă sunt necesare rapeluri”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: