Evenimentul Zilei > International > Ziua Franței. Paradă și artificii pe Champs-Élysées. Evenimente anulate în multe orașe din Hexagon. VIDEO
Ziua Franței. Paradă și artificii pe Champs-Élysées. Evenimente anulate în multe orașe din Hexagon. VIDEO

Ziua Franței. Paradă și artificii pe Champs-Élysées. Evenimente anulate în multe orașe din Hexagon. VIDEO

Pentru că pandemia de coronavirus a început să pună iarăși probleme, iar cazurile s-au înmulțit, Ziua Națională a Franței va fi serbată fără fast.

Franța serbează, astăzi, 14 iulie, Ziua Națională, dar evenimentul nu va fi marcat la fel ca în trecut, cu mult fast. Și asta din cauza pandemiei de coronavirus, mai exact a tulpinii Delta, care începe să se extindă și în Hexagon. Astfel că, în multe orașe franceze a fost anulat spectacolul focului de artificii.

Franța sărbătorește cu mari rezerve Ziua Națională

Lille, Nancy, Brest, Nantes și alte municipalități și-au anulat festivitățile din 14 iulie pentru a limita răspândirea infecției, cu spectacole pirotehnice interzise în mare parte din nordul Franței, conform rfi.ro.

„Nu înțeleg această decizie”, a spus un producător de artificii din Roubaix, lângă Lille. „Cluburile de noapte s-au redeschis, restaurantele sunt pline – și nu ne putem face treaba, deși suntem afară”, mai spune producătorul, conform sursei citate.

Artificiile din 14 iulie sunt unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului la Carcasonne, în sudul Franței, unde 500.000 de spectatori se adună în fiecare vară.

Evenimente anulate în multe orașe

Anul acesta, însă, primăria a anulat evenimentul, argumentând că controlul mulțimii ar fi prea dificil.

„Ce trebuie să înțelegeți este că focurile de artificii pot fi văzute din mii de puncte, iar această multitudine de puncte este incontrolabilă”, a declarat Magali Bardot, viceprimar ce este responsabil cu turismul.

La Paris, Turnul Eiffel va fi luminat în roșu-alb-albastru și deasupra lui artificiile vor lumina cerul capitalei franceze. De asemenea, pe Champs-Elysees va avea loc o paradă militară în cinstea trupelor europene din Sahel. Parada tradițională de ziua națională a Franței revine după un an de pauză din cauza pandemiei Covid-19.

Forțele speciale implicate în operațiuni antijihadiste în regiunea Sahel din Africa au prima poziție în parada care marchează Ziua Bastiliei. Președintele Emmanuel Macron va prezida ceremonia. Parada va fi o versiune redusă a evenimentului obișnuit, cu doar 10.000 de persoane în tribune în loc de 25.000. La paradă vor lua parte 5.000 de persoane, 221 de vehicule, 71 de avioane și 25 de elicoptere. O prognoză de ploi abundente ar putea perturba zborurile avioanelor și spectacolul.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: