Astăzi, mai multe persoane au fost audiate iar altele sunt așteptate la secția de poliție după ce vinerea trecută, protestatari în veste galbene au organizat un simulacru de execuţie a lui Emmanuel Macron în Angoulême (Charente). Un manechin de cârpă cu capul preşedintelui a fost decapitat înainte de a fi ars.

Această "acţiune macabră" a fost denunțată de mulți reprezentanți din oraş fiind raportată chiar de prefectură procurorului de la Angouleme. Procurorul public, Jean-David Cavaillé, a decis apoi să deschidă o investigație pentru "provocarea la crimă și ultraj". În acest context, trei protestatari  au fost convocaţi în această dimineață la secția de poliție, potrivit ziarului Charente Libre.  

Jurnaliștii "implicați" (trei de la acest ziar) au fost audiați de poliție: reporterul, fotograful și un membru din stafful redactorului-șef. Dar nu ca martori, ci ca fiind "implicaţi" în această infracţiune.

Cotidianul a reacţionat: "Charente Libre va continua să-și îndeplinească misiunea de martor la evenimente. Și își rezervă posibilitatea de a demasca pe cei care ar încerca să le limiteze dreptul la oponie", a reacționat cotidianul. 

Primul-ministru a scris pe Twitter despre această "decapitare imbecilă a șefului statului", spunând că "astfel de acțiuni trebuie să fie supuse condamnării unanime și sancțiunilor penale", titrează charentelibre

 

Te-ar putea interesa și: