Evenimentul Zilei > Monden > Zi neagră pentru muzica mondială. A murit omul din spatele lui Elvis Presley
Zi neagră pentru muzica mondială. A murit omul din spatele lui Elvis Presley

Zi neagră pentru muzica mondială. A murit omul din spatele lui Elvis Presley

Luni după-amiază, BBC a transmis o veste tristă. Ronnie Tutt, bateristul celebrului Elvis Presley, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Artistul a cântat pe scenă alături de marea legendă încă din 1969. Moartea a survenit din cauze naturale, bateristul suferind de mai mulți ani de o problemă cardiacă.

Informația cu privire la decesul celebrului baterist a fost comunicată de către Elvis Presley Enterprises. ”Pe lângă faptul că a fost un baterist legendar, a fost un bun prieten pentru mulţi dintre noi, aici, la Graceland. Tuturor ne va lipsi foarte mult”, se arată în anunțul făcut de aceștia pe site-ul oficial.

Ronnie Tutt s-a născut pe 12 martie 1938, în Dallas, și a avut o carieră care s-a întins de-a lungul a șase decenii. Frumoasa carieră i-a condus pașii spre marele scene ale lumii, cântând alături de Neil Diamond, Jerry Garcia, celebrul Elvis Presley, Johnny Cash, Kenny Rogers, Glen Campbell și Roy Orbison.

A avut parte de multe schimbări în decursul anilor, iar muzica sa poate fi ascultată pe o serie de piese celebre cum sunt ”Piano Man” a lui Billy Joel, ”King of America” a lui Elvis Costello, dar și pe albumele lui Gram Parsons ”GP” sau ”Grievous Angel”.

Turneu Taking Care of Business (TCB) din 1969 l-a adus alături de merele Elvis. Conform informațiilor oferite de Ronnie Tutt în 2016, bateristul nu a fost niciodată un mare fan al ”Regelui rock ‘n’ roll”. ”După ce îl întâlneai şi înţelegeai carisma pe care o avea acel om, pur şi simplu nu puteai să nu iubeşti ceea ce făcea. Am avut imediat o relaţie excelentă. Din punct de vedere vizual, eram constant cu ochii unul la celălalt”, mărturisea Ronnie.

Din 1969, de când când s-a alăturat echipei lui Elvis, bateristul nu a mai căutat alte colaborări. A cântat alături de legendarul artist până la moartea acestuia, în 1977. După aceea s-a alăturat trupei TCB, alături de care a fost timp de câțiva ani buni de zile.

Donna, soția lui Ronnie Tutt, a declarat pentru site-ul de specialitate TMZ faptul că celebrul baterist a încetat din viață sâmbătă, în propria sa reședință din Tennessee. Suferea de multă vreme de probleme cardiace, iar decesul s-a produs din cauze naturale, la frumoasa vârstă de 83 de ani.