După ce Sorana Cîrstea a fost eliminată ieri, încă din turul inaugural al turneului găzduit de orașul Lyon, nici celelalte două tenismene din România, prezente pe tabloul principal al competiției din Franța, nu au avut mai mari sorți de izbândă.

Mihaela Buzănescu și Irina Bara au ratat, de asemenea, calificarea în turul secund, iar țara noastră rămâne fără nicio reprezentantă la întrecerea din Hexagon. 

Chiar dacă a început cu dreptul confruntarea cu favorita gazdelor, Kristina Mladenovic, și reușit să-și adjudece, in extremis, setul întâi       (7 – 5), Buzărnescu a fost, în cele din urmă, nevoită să se recunoască înfrântă. 

Jucătoarea în vârstă de 32 de ani a servit pentru victorie, la scorul de 5 – 3, în cel de-al doilea set, însă Mladenovic a revenit spectaculos și a întors dramatic rezultatul (7 – 5). Franțuzoaica cu origini sârbe a dominat, apoi, clar ultimul act al întâlnirii și s-a impus cu două break-uri avans (6 – 2).

Irina Bara, luptă de aproape trei ori cu Stefanie Voegele

Nici Irina Bara nu a avut o zi mai bună la Lyon. Sportiva situată, în prezent, pe locul 147 mondial în clasamentul WTA a fost eliminată de elvețianca Stefanie Voegele, la capătul unei partide foarte echilibrate, care s-a întins pe durata a trei ore fără patru minute. 

Micuța tenismenă de 1,64 metri a pierdut, în tie – break, primul set (3 – 7), dar și-a luat revanșa și a câștigat, până la urmă, cel de-al doilea act al acestui meci, tot în urma unui tie – break (7 – 5). Bara a avut un start fulminant în decisiv și s-a impus rapid pe serviciul lui Voegele        (2 – 1).

Jucătoarea de 25 de ani nu a izbutit să-și mențină însă acest avantaj, iar sportiva din „Țara Cantoanelor” și-a trecut în cont, până la urmă, victoria (6 – 3).