Evenimentul Zilei > Actualitate > Zi de doliu pentru toți credincioșii! Îndrăgitul părinte a murit. Zeci de mii de români au primit vestea cu ochii în lacrimi
Zi de doliu pentru toți credincioșii! Îndrăgitul părinte a murit. Zeci de mii de români au primit vestea cu ochii în lacrimi

Zi de doliu pentru toți credincioșii! Îndrăgitul părinte a murit. Zeci de mii de români au primit vestea cu ochii în lacrimi

Vineri s-a transformat într-o zi de doliu pentru toți credincioșii. În urmă cu puțin timp a fost anunțată trecerea în neființă a părintelui Gherasim. Vestea a fost dată cu durere de către Asociația Culturală Karyes, promotoare a valorilor spirituale ale Sfântului Munte Athos,

În anunțul făcut public se precizează faptul că îndrăgitul părinte a avut parte de o lungă suferință, însă nu a fost precizată cauza decesului. Aceasta rămâne momentan un detaliu necunoscut public.

„După o lungă suferință, a trecut la Domnul monahul Gherasim de la Schitul Prodromu din Sfântul Munte! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în anunț.

Părintele Gherasim s-a născut în Dragomireşti, Maramureş și a locuit vreme de mulți ani în schitului românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos. Acesta este un personaj extrem de cunoscut pentru credincioșii români care mergeau pe Muntele Sfânt, aici fiind doar două schituri românești.

Schitul în care părintele Gherasim putea fi întâlnit se află în partea de răsărit a peninsulei Athos, un ținut pustiu și deseori vizitat de furtuni. Cu toate acestea, el este un loc unde putem privi minunățiile naturii, prielnic pentru contemplațiile bisericești. Schitul poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul, Prodromu în limba greacă.

Schitul se învecinează cu Marea Egee în partea de răsărit, iar spre apus se înalță Muntele Athos. Vorbim despre un loc mirific, unde se simte briza mării învolburate deseori de furtuni, dar și aerul muntelui cu o altitudine de 2033m. Locul este unul dorit de către pustnici, perfect pentru o înaltă viața duhovnicească.

În predicile sale, părintele Gherasim vorbea cu căldură în glas și avea mereu vorbe frumoase la adresa bisericii sau a colegilor din breaslă. Părintele a fost într-un pelerinaj la Iași, unde a vorbit despre Icoana Sfintei Marii. În interviu postat pe contul Diaspora Ortodoxiei, acesta susține că Mănăstirile vor deveni surori. Declarațiile părintelui au emoționat credincioșii, interviul fiind urmărit de sute de persoane. Părintele este apreciat și pentru povestioarele pe care credincioșii le pot găsi în mediul online. Printre ele se numără și „La lumina candelei” sau „Prins în năvodul spiritismului”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.