Evenimentul Zilei > Actualitate > Zeci de pinguini dintr-o specie protejată au fost uciși. Au fost atacați de albine pe o plajă
Zeci de pinguini dintr-o specie protejată au fost uciși. Au fost atacați de albine pe o plajă

Zeci de pinguini dintr-o specie protejată au fost uciși. Au fost atacați de albine pe o plajă

Albinele au ucis 64 de pinguini din metropola turistică sud-africană Cape Town, a anunțat luni purtătoarea de cuvânt a Autorităţii Sud-Africane pentru Conservarea Naturii.

A fost un accident tragic şi neobişnuit”, a precizat Howard-Clayton. Păsările au fost descoperite moarte vineri pe plaja din Boulders, o populară destinaţie turistică aflată la sud de Cape Town.

Ele făceau parte dintr-o colonie de pinguini africani (Spheniscus demersus) care trăia într-o rezervaţie naturală. Specia figurează pe Lista Roşie a Speciilor Ameninţate a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN).

Pe corpurile unora dintre pinguini au fost descoperite 20 sau mai multe înţepături de albine, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Testele efectuate ulterior pentru a detecta prezenţa unor toxine sau a unor agenţi patogeni în corpurile acestora nu au condus la rezultate concludente. Autorităţile caută în prezent stupul pentru a afla ce ar fi putut declanşa atacul albinelor, a adăugat Howard-Clayton.

În ultimele trei decenii, numărul pinguinilor din Africa de Sud a scăzut cu 73% până la 10.400 de perechi, potrivit datelor Fundaţiei pentru conservarea păsărilor de coastă din Africa de Sud (Sanccob). În Namibia vecină trăiesc 4.300 de perechi de pinguini.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: