Evenimentul Zilei > Actualitate > ZECI DE PERCHEZIŢII în Bucureşti şi în două judeţe. ACUZAŢII GRAVE într-un caz de EVAZIUNE FISCAŞĂ ŞI SPĂLARE DE BANI
ZECI DE PERCHEZIŢII în Bucureşti şi în două judeţe. ACUZAŢII GRAVE într-un caz de EVAZIUNE FISCAŞĂ ŞI SPĂLARE DE BANI

ZECI DE PERCHEZIŢII în Bucureşti şi în două judeţe. ACUZAŢII GRAVE într-un caz de EVAZIUNE FISCAŞĂ ŞI SPĂLARE DE BANI

Zeci de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează 23 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu. Ancheta se desfăşurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul materialelor de construcţii. Prejudiciul este estimat la peste 7.000.000 de lei.

Amplă acţiune a poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti care, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 23 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu şi pun în executare mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul materialelor de construcţii.

Poliţia Capitalei transmite că, din datele şi probele administrate în acest caz rezultă că, în perioada 2011 – 2014, cei vizaţi de anchetă au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 6.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 7.000.000 lei, din care 5.000.000 ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, suma de bani spălată depăşind 2.000.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul A.N.A.F.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: