Evenimentul Zilei > Social > Zeci de militari NATO de la Baza Cincu au participat la un concurs de băut bere. Cine a câștigat „bătălia”. Foto
Zeci de militari NATO de la Baza Cincu au participat la un concurs de băut bere. Cine a câștigat „bătălia”. Foto

Zeci de militari NATO de la Baza Cincu au participat la un concurs de băut bere. Cine a câștigat „bătălia”. Foto

Zeci de militari români și francezi de la Baza Cincu au profitat de ziua liberă încercând să se relaxeze făcând baie în piscina, stând la plajă şi într-un final au fost provocați la un concurs de băut bere.

Militarii NATO de la baza Cincu s-au întrecut în băut bere după ce au renunțat la haina militară încercând să se bucure de o zi liberă distrându-se într-un parc acvatic din Făgăraş.

Militarii francezi din baza militară Cincu au răspuns provocării colegilor români și s-au întrecut la băut bere în parcul acvatic. Şi pentru ca pachetul să fie complet, startul nu s-a dat înainte de intonarea imnurilor naționale. Întrecerea a fost luată în serios de către militarii francezi, ca dovadă că au fost declarați câștigători.

Întrecerea între militarii NATO a fost distracția zilei

Pe lângă militarii NATO, care s-au distrat de minune în parcul acvatic, s-au bucurat şi ceilalţi români aflaţi în piscinele complexului Atlatic. Petrecerile cu spumă au fost atracția pentru cei mici, dar și pentru adulți. Iar muzica live susținută de mai mulți artiști cunoscuți a fost un succes.

Militarii NATO de la Cincu s-au întrecut în băut bere. Cine a câştigat

Armata franceză conduce Grupul de Luptă NATO din România și are dislocați aici 750 de militari.

Cei mai mulți sunt la Cincu, acolo unde Ministerul Apărării de la Paris și-a asumat construirea unui mic orășel capabil să găzduiască 1.000 de persoane. Mai exact, armata franceză a adus la Cincu nu doar un detașament de Geniu și ingineri pricepuți, ci și utilaje de mare tonaj. Materialele de construcție, necesare inclusiv pentru infrastructură, vor fi cumpărate de pe piața locală, însă costurile vor fi suportate frățește şi de aliații români.

Experimentați și bine echipați, militarii francezi dislocați în România fac exerciții împreună cu militarii români. Grupul de Luptă Nato din România are în componență pe lângă militarii francezi, contingente din Statele Unite și Polonia. Contingentul Belgian își încheie rotația în curând și va fi înlocuit de unul olandez.

Francezii au mai operaționalizat la Capul Midia unul dintre cele mai performante sisteme antirachetă. Sistemul MAMBA va fi interconectat cu sistemele noastre Himars și Patriot, dar va putea fi mutat în funcție de situațiile operative și de amenințări, informează Antena 3.