Numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi în această vară a scăzut cu 43%, al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47% şi al răniţilor cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Poliţia Română, în perioada iunie – august, poliţiştii au aplicat 15.669 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 1.154 de permise de conducere.

Pentru încălcarea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 de km/h au fost aplicate 974 de amenzi contravenţionale, în fiecare caz fiind reţinut permisul de conducere al conducătorului auto, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

În ceea ce priveşte conducerea sub influenţa unor substanţe psihoactive, au fost constatate 30 de infracţiuni, fiind constatate şi 36 de fapte de conducere sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost constatate 69 de fapte de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sub limita prevăzută de lege pentru a fi infracţiune (0,80 g/l alcool pur în sânge), în aceste situaţii fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, scrie Agerpres.

Mașinile cu volan pe dreapta, interzise!

Maşinile cu volan pe partea dreaptă nu vor mai putea fi înmatriculate în România de anul viitor dacă perioada de tranziție dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Uniunea Europeană nu va fi prelungită, anunță Registrul Auto Român.

Deşi s-au adus în ţară mai puține mașini rulate față de aceeași perioadă a anului trecut, în ceea ce privește numărul autoturismelor cu volan pe dreapta statistica arată o ușoară creștere.

Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2021 cu mașinile deja înscrise

În ceea ce priveşte autovechiculele echipate cu postul de conducere pe partea dreaptă şi dacă sunt deja înmatriculate în România, nu există în acest moment o prevedere legislativă care să oblige modificarea poziției postului de conducere pe partea stângă.

„Personalul, cred că ar trebui făcut acest lucru, dar pentru clarificarea poziției naționale cu privire la acest subiect, trebuie precizat că legislația din România transpune și pune în aplicare legislația europeană în domeniu, legislație care nu permite introducerea de interdicții de natură tehnică”, susține directorul general al RAR, Radian Tufă.

Cozmin Gușă aruncă bomba! Noul cuplu nociv de pe scena politicii românești

Greaua moștenire lăsată de Firea! Primăria Capitalei poate pierde zeci de milioane de euro