Zeci de familii din Cluj sunt disperate că vor ajunge în stradă în următoiarele săptămâni. Asta după ce și-au cheltuit toate resursele pe achiziția unor locuințe, dar au fost escrocați.
Blocul din Cluj construit ”la gri” dintr-un dosar de înșelăciune aflat pe rolul Judecătoriei Cluj Napoca, a fost scos la vânzare prin licitație, de către un executor judecătoresc. Oamenii care au achiziționat apartamente în bloc, pentru care nu sunt proprietari, și care locuiesc acolo cu utilități improvizate, riscă să ajungă în stradă de luna viitoare. Ei au fost escrocați de cel care a realizat investiția, luându-le banii fără să termine imobiliul și fără să întocmească actele de proprietate, Traian Onuc.
În anunțul executorului judecătoresc se arată că, în 22 mai, va avea loc vânzarea la licitație publică a imobilului din Cluj-Napoca, strada Fabricii nr.65-67, compus din ”teren în suprafață de 601 mp pe care este edificată o construcție nefinalizată de patru etaje, compartimentată pentru folosință, ca bloc de locuințe”. Terenul și construcția sunt scoase la vânzare la prețul de 2,96 milioane lei.
Amintim că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca l-au trimis în judecată pe Traian Onuc sub acuzația că a înșelat 130 de persoane, de la care a încasat avansuri care totalizează peste 2 milioane de euro pentru apartamente în două blocuri pe care nu le-a mai finalizat. El mai e acuzat și că a continuat lucrul la un bloc, cel de pe strada Fabricii nr. 65-67, după dispunerea opririi activității de construire ( 22 decembrie 2015).
Pentru construirea respectivului bloc, Traian Onuc s-a asociat cu SC Sturz Construct, companie care deține terenul de sub imobil, informează Clujust.ro. După ce a izbucnit scandalul cu Onuc, Sturz Construct a denunțat contractul. Aceeași sursă arată că Florian Sturz ar fi împrumutat firma, cel puțin în acte, cu 400.000 de euro, iar apoi a apelat executorul judecătoresc Dragoș Adam, care a scos la licitație terenul cu tot cu bloc în baza unui contract de ipotecă. (Sursa foto: Gazeta de Cluj)