Evenimentul Zilei > Social > Persoanele potențial periculoase vor fi recunoscute după față. Se investește peste un miliard de euro în asta!
Persoanele potențial periculoase vor fi recunoscute după față. Se investește peste un miliard de euro în asta!

Persoanele potențial periculoase vor fi recunoscute după față. Se investește peste un miliard de euro în asta!

Firma israeliană, AnyVision, care realizează tehnologii de recunoaștere a feței, a declarat joi că a strâns 235 milioane de dolari de la investitori pentru a accelera creșterea și dezvoltarea software-ului său. Aceștia includ SoftBank Vision Fund 2 și Eldridge.

Noua finanțare va accelera creșterea și inovația companiei și va contribui la stimularea adoptării platformei sale de recunoaștere a feței bazată pe AI (inteligență artificială) pentru a semnaliza comportamentul și persoanele potențial periculoase, a declarat AnyVision într-un comunicat. Investiția apreciază firma la peste 1 miliard de dolari, a spus Wall Street Journal, citând o persoană familiarizată cu problema.

Injectarea de fonduri este „una dintre cele mai mari runde de finanțare în spațiul de inteligență vizuală pe piețele occidentale, subliniind importanța tot mai mare a IA, învățarea automată și biometria în transformarea securității fizice și a perimetrului”, se spune în comunicat.

Strângerea de fonduri vine în timp ce tehnologia de recunoaștere facială a fost supusă unui control mai mare din partea activiștilor pentru drepturile civile și a autorităților de reglementare din întreaga lume, care spun că tehnologia este părtinitoare și încalcă viața privată. Uniunea Europeană a propus o lege pentru a limita utilizarea acestei tehnologii de către poliție și a fost interzisă în mai multe orașe din SUA, inclusiv San Francisco și Boston. Între timp, firmele de tehnologie, inclusiv Google’s Alphabet, Microsoft și Amazon, au declarat că vor opri sau vor reduce vânzările de tehnologie de recunoaștere facială.

Software-ul firmei este capabil să recunoască oamenii în timp real folosind algoritmi bazați pe AI. Tehnologia poate fi utilizată atât în ​​scopuri de securitate, cât și în scopuri comerciale: poate interacționa cu imaginile vizuale de pe camerele de pe aeroporturi, frontiere și stadioane pentru a scana fețele pentru suspecți și pentru a ajuta întreprinderile să își protejeze intrările, identificând personalul autorizat și persoanele de interes în timp real , se spunea în declarație.

Piața recunoașterii vizuale are un potențial uriaș în lumea occidentală

Pentru a-și crește acoperirea pe piață, AnyVision a stabilit relații strategice cu parteneri precum Honeywell, Schneider Electric, Boon Edam, Ambarella și Nvidia, precum și cu o serie de integratori regionali de sisteme, se arată în comunicat.

„Piața recunoașterii vizuale este la naștere, dar are un potențial mare în lumea occidentală”, a declarat Anthony Doeh, partener al SoftBank Investment Advisers, în declarație. „Am asistat la puterea transformatoare a IA, a biometriei și a computerului de margine în alte categorii și credem că AnyVision este poziționat în mod unic pentru a redefini analiza mediului fizic în numeroase industrii.”

AnyVision, fondată în 2015 de Eylon Etshtein și prof. Neil Robertson, a strâns până în prezent 352 milioane de dolari, inclusiv cea mai recentă rundă. Investitorii includ Robert Bosch Venture Capital, Qualcomm Ventures și Lightspeed Ventures, potrivit bazei de date a Start-Up Nation Central, care urmărește industria, scrie timesofisrael.com.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: