Editura Evenimentul si Capital

Woman, all too woman. Pentru prima dată, instalația Balkan Baroque a artistei Marina Abramović, se vede în România I FOTO

Autor: | | 0 Comentarii | 630 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Un număr de 35 de artiste, 120 de opere de artă, 15 august – 15 octombrie. Așa se prezintă, succint, a treia ediție a evenimentului Baroque Urban, organizat de META Spațiu și pus, anul acesta, sub titlul Woman, all too woman.

Vernisajul a avut loc miercuri seara, în fața a aproximativ 500 de oameni, iar piesa centrală a evenimentului găzduit de Muzeul de Artă din Timișoara e o întregistrare după performance-ul „Balkan Baroque” susținut de artista Marina Abramović, la Bienala de la Veneția din 1997, care rulează pe trei monitoare. Timp de șase ore, artista ancurățat oase de vită, în total 512 kg, 1.500 de bucăți.

”Un artist complex este un om care schimbă ceva esențial în ceilalți, un om care aduce întotdeauna ceva nou, care își asumă riscuri, care își conștientizează forța și fragilitatea, care este mereu în căutare de noi teritorii de cercetare, de chestionare, de acțiune”, arată Andreea Foanene, curatorul expoziției Woman, all too woman. Expoziția aduce la Muzeul de artă unele dintre cele mai importante artiste ale momentului, care evoluează pe scena contemporană românească și est europeană, femei pe care le unește o forță deosebită, o putere de înțelegere, sintetizare și exprimare inedită, o dorință de cunoaștere și o capacitate creativă de excepție: Marina Abramović, Aura Bălănescu, Josѐpha Blanchet, Elena Bobi Dumitrescu, Alina Cioară, Andra Ciocoiu, Dana Constantin, Suzana Fântânariu, Andreea Hereșanu, Emilia Jagica, Aurora Kiraly, Adriana Lucaciu, Andreea Medar, Liliana Mercioiu Popa, Jelena Micic, Doina Mihăilescu, Silvia Moldovan, Ada Muntean, Ana Maria Negara, Simona Nuţiu Gradoux, Carmen Nicolau, Marilena Preda Sânc, Florica Prevenda, Kristina Rațiu Demuth, Axenia Roşca, Linda Saskia Menczel, Eva Maria Schartmüller, Diana Serghiuţă, Alina Ondine Slimovschi, Oana Stoian, Nada Stojici, Minodora Tulcan, Agnes Varnai, Simona Vilău, Victoria Zidaru.

Expoziția poate fi vizitată conform programului Muzeului de Artă Timișoara, până pe 15 octombrie, accesul fiind pe baza taxei de intrare uzuale.

Al 13-lea SALARIU! Vezi daca esti pe lista! Cine ia bani mai multi de Sarbatori

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI