„O sursă la nivel înalt din statul ecuadorian a informat WikiLeaks că Julian Assange va fi evacuat în „câteva ore sau câteva zile” sub pretextul scandalului #INAPapers şi că există deja un mandat în Marea Britanie pentru arestarea sa", a informat WikiLeaks.

Odată ieşit de sub protecţia ambasadei Ecuadorului, Assange se teme că va fi fie extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi pus sub acuzare pentru publicarea unor documente oficiale ale Guvernului privind conflictele din Afganistan şi Irak, potrivit nypost.com

Dar nu numai americanii sunt cu ochii pe Assange. De asemenea, autorităţile britanice îl vor aresta pe acesta după ce va părăsi ambasada Ecuadorului, din cauză că a încălcat termenii eliberării sale pe cauţiune.

Moreno, a declarat recent că Assange nu are dreptul să „spargă conturi private sau telefoane" şi nu poate interveni în politica altor ţări, în special a celor care au relaţii de prietenie cu Ecuadorul.

Scandalul a început după ce pe social media au apărut fotografii ale lui Moreno din timpul când acesta locuia cu familia în Europa, iar guvernul ecuadorian a declarat că fotografiile au fost distribuite de WikiLeaks

Te-ar putea interesa și: