WhatsApp ne obligă să acceptăm un update. Apare o formă de şantaj impusă internauţilor

WhatsApp ne obligă să acceptăm un update. Apare o formă de şantaj impusă internauţilor sursa:

Utilizatorii WhatsApp care nu acceptă termenii și noile condițiile de confindeţialitate până la data-limită de 15 mai, mai nu vor putea primi sau trimite mesaje.

WhatsApp ne obligă să acceptăm un update. Formă de şantaj propusă utilizatorilor. Contul lor va fi listat ca „inactiv”. Mai departe, conturile inactive pot fi șterse după 120 de zile.

Apelurile și notificările ar mai putea funcționa în continuare pentru „o perioadă scurtă”.

În acest context, au existat reacții adverse de la mai mulți utilizatori. Internauții sunt nemulțumiți de faptul că WhatsApp intenționează să schimbe cantitatea de date pe care le distribuie companiei-mamă, Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

WhatsApp ne obligă să acceptăm un update

WhatsApp împărtășește deja anumite informații cu Facebook, cum ar fi adresa IP a utilizatorului și achizițiile efectuate prin intermediul platformei.

Asta nu se întâmplă încă în Europa și Marea Britanie, unde există diferite legi privind confidențialitatea.

În urma anunțului inițial, platforme precum Telegram și Signal s-au bucurat de un interes uriaş. Utilizatorii WhatsApp căutau servicii alternative de mesaje criptate şi s-au reorientat rapid.

Facebook deține WhatsApp din 2014

WhatsApp

Amintim că Facebook deține platforma de mesagerie WhatsApp încă din 2014. Cei care sunt familiarizaţi cu managementul Facebook ştiu că practicile de afaceri ale companiei au în prim-plan obținerea profitului. Asta se vrea în prezent şi cu WhatsApp.

Problema este că WhatsApp și-a consolidat notorietatea tocmai datorită  protejării intimității utilizatorilor săi. Între timp, compania condusă de Mark Zuckerberg a decis să exploateze succesul WhatsApp.

Astfel, utilizatorii au fost siliţi să consimtă pentru cedarea datelor colectate în urma folosirii aplicației de mobil direct către Facebook.

Puteam rămâne fără WhatsApp la 8 februarie

Aşa s-a subliniat în rândurile de mai sus, cei nu-și dau acordul pentru aceste practici nu vor mai putea folosi WhatsApp. Iniţial, acestă măsură trebuie să intre în vigoare de la 8 februarie 2021.

Totuşi, scandalul generat i-a făcut pe mai-marii Facebook să amâne impunerea acestei condiţii, dar fără a accepta nicio concesie. Odată ce furia internauţilor s-a mai estompat, Facebook a reveni la planul inițial.

Ce anunţa WhatsApp în urmă cu 4 zile?

Astfel a fost comunicat noul termen-limită, adică data de 15 mai 2021. În urmă cu 4 zile, WhatsApp anunțase că va continua o controversată actualizare a politicii sale de confidenţialitate.

În acea comunicare, se transmitea că li se va permite utilizatorilor să citească termenii şi condiţiile „în ritmul propriu”. Totodată, se menţiona că va fi afişat un banner cu informaţii suplimentare.

Anunţul lansat joi de WhatsApp venea după ce Facebook a decis blocarea conţinuturilor de ştiri pe platforma sa din Australia. Acestea au fost „represalii” pe fondul proiectui de lege al guvernului australian ce urmărea să oblige companii ca Facebook şi Google să plătească editorii de presă pentru utilizarea conţinutului lor.