Evenimentul Zilei > Actualitate > WhatsApp mai pregătește o surpriză. Cum vrea să facă bani profitând de numărul mare de utilizatori
WhatsApp mai pregătește o surpriză. Cum vrea să facă bani profitând de numărul mare de utilizatori

WhatsApp mai pregătește o surpriză. Cum vrea să facă bani profitând de numărul mare de utilizatori

WhatsApp a anunțat un nou test limitat de directoare de afaceri locale, permițând utilizatorilor să caute magazine, restaurante și multe altele direct din aplicație.

Noua funcție este în prezent testată în São Paulo, Brazilia, cu planuri de a include mii de companii individuale din zonă. Cu intrări pentru orice, de la magazine cu amănuntul la restaurante și cafenele, precum și servicii specializate.

Este cea mai nouă soluţie Facebook pentru a face bani de pe urma WhatsApp, fără a încălca prea mult intimitatea utilizatorilor, este un director de companii, unde utilizatorii să descopere magazine şi firme de unde să cumpere produse.

Facebook încercă să profite de boom-ul recent cu amănuntul online, adăugând cumpărături în aplicație la multe dintre serviciile sale. Directorul de afaceri locale care pot fi căutate în WhatsApp ar face probabil mai ușor și mai rapid pentru oameni să găsească ceea ce au nevoie și ar oferi un impuls comerțului electronic pe Facebook.

WhatsApp lansează testul directorului de afaceri din aplicație

Conform executivilor Facebook, directorul de companii ar putea deveni principalul instrument de comerţ din cadrul WhatsApp şi, totodată, principalul mijloc de monetizare a celei mai populare aplicaţii de chat.

Directorul de companii din WhatsApp va lista un mare număr de magazine şi firme. Utilizatorii îl vor accesa pentru a găsi un brand sau un anumit produs pe care doresc să-l achiziţioneze.

În faza actuală, vor fi găzduite mai multe mii de companii din Sao Paulo, organizate pe categorii precum produse alimentare, îmbrăcăminte sau servicii locale. După Brazilia, testul ar putea fi extins în Indonezia şi India.

Comerţul electronic este mijlocul de monetizare ales de Facebook pentru WhatsApp, ca alternativă la reclame. Compania americană, însă, nu exclude posibilitatea afişării de reclame şi în WhatsApp.

Nu este exclusă posibilitatea ca WhatsApp să introducă reclame

Rămâne de văzut dacă acest lucru duce și la adoptarea de către WhatsApp a anunțurilor în aplicație pentru generare de bani – pe lângă aplicația actuală de afaceri specializată.

WhatsApp a declarat că nu va ține evidența sau stoca interogările de căutare, rezultatele sau locațiile. Dacă este adevărat, acest lucru ar contribui la păstrarea confidențialității în cazul unei (încă) încălcări a datelor.

Pentru moment, testul se limitează strict la São Paulo, dar ar putea fi extins la India și Indonezia într-un moment nedeterminat în viitor. WhatsApp nu a oferit detaşii dacă funcția va fi disponibilă la nivel global, scrie lifewire.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: