Washington Post: O țară cu șapte servicii de informații nu a localizat la timp victimele unui accident aviatic

Washington Post:  O țară cu șapte servicii de informații nu a localizat la timp victimele unui accident aviatic

Publicația Washington Post a abordat subiectul accidentului aviatic din Apuseni. Jurnaliștii americani scriu că prăbușirea avionului a dezlănțuit furia românilor și a amenințat Guvernul aflat la putere.

Subiectul accidentul aviatic din Apuseni a fost abordat de Washington Post prin prisma reacției tardive a autorităților. ”România, țară cu o populație de 19 milioane de oameni și fără dușmani externi, are șapte agenții de informații, inclusiv principalele agenții interne și externe de spionaj”, se arată în articolul din Washington Post. “Românii au reacționat cu furie, apelând la rețelele de socializare și la televiziuni pentru a acuza incompetența Guvernului, după ce una dintre victime a sunat de șase ori la numărul de urgență”, scriu jurnaliștii Washington Post. „Unul din cele şapte servicii, a investit 40 de milioane de euro în sistemul de apelare de urgenţă şi, cu toate acestea, cele şase telefoane ale supravieţuitorului care a apelat 112 nu au fost suficiente pentru a primi ajutor la timp”, notează jurnaliștii americani.  În articolul Washington Post se arată că prim ministrul Victor Ponta a demis doi oficiali și că ministrul de interne și-a dat demisia după accidentul aviatic, însă menționează că premierul încearcă să salveze aparențele după eșecul operațiunilor de salvare. „Ponta încearcă să salveze aparenţele, întrucât el a fost cel care a spus într-un tlak-show luni seară că toţi cei şapte pasageri au supravieţuit. Pentru românii lipiţi de buletinele de ştiri, filmul evenimentelor a fost prezentat prima oară de un oficial al statului ca având un final fericit”, arată ziariștii americani. Un avion la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, în Munţii Apuseni. În urma accidentului, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Avionul prăbușit şi victimele au fost găsite de un localnic, după o căutare de aproximativ cinci ore.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • DESTIN TRAGIC. Aura Ion a crescut într-o FAMILIE MODESTĂ. ”Mergea la 4 dimineaţa la unitate. Îşi iubea fraţii şi părinţii. Le cumpăra lucruri din soldă”
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Unde era Victor Ponta în timpul tragediei? Cum unde era?! La televizor!
  • Cea de-a doua monarhie a României este alcătuită din urmașii unui domnitor
TOP 3 ARTICOLE:
  • SCANDAL. Vedetă DISTRUSĂ: Mesajele UMILITOARE şi incendiare dintre ea şi IUBIT / GALERIE FOTO
  • Oamenii se TEM să iasă din case. Creatura ORIBILĂ care TERORIZEAZĂ lumea. Există MARTORI / VIDEO
  • Un miliardar chinez oferă 100 MILIOANE de euro celui care îi va SEDUCE fiica. VEZI cum arată tânără | GALERIE FOTO