Evenimentul Zilei > Monden > Vreți să știți unde trăiesc Bill Gates, Zuckerberg, Bezos şi Buffett? Nu vă puteţi imagina viaţa de huzur a miliardarilor
Vreți să știți unde trăiesc Bill Gates, Zuckerberg, Bezos şi Buffett? Nu vă puteţi imagina viaţa de huzur a miliardarilor

Vreți să știți unde trăiesc Bill Gates, Zuckerberg, Bezos şi Buffett? Nu vă puteţi imagina viaţa de huzur a miliardarilor

Evaluarea caselor lui Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos şi Warren Buffett și ale altor membri din noul top Forbes 400 arată cifre amețitoare. Luxul este greu de descris în cuvinte.
Surpriză, Bill Gates, cu o avere netă de 81 de miliarde de dolari, se află pe locul 1 pentru al 23-lea an consecutiv. Între timp, prietenul său Warren Buffett a căzut pe locul trei pentru prima dată în 15 ani, cu o avere netă de 65,5 miliarde de dolari.
Datorită creșterii prețurilor acțiunilor firmelor de tehnologie, directorii executivi de la conducerea acelor companii par să fi acumulat avere într-un ritm mult mai rapid decât alții.
CEO-ul Amazon.com, Jeff Bezos, a câștigat 20 de miliarde de dolari pentru a-și crește averea netă la 67 de miliarde de dolari, făcându-l a doua cea mai bogată persoană din SUA.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a sărit pe locul al patrulea, cel mai sus din viaţa sa, cu o avere netă de 55,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, fondatorul Oracle, Larry Ellison, a ajuns pe locul 5 pentru prima dată din 2007. Averea sa netă este de 49,3 miliarde de dolari.

Pe locul 6 se află fostul primar al orașului New York Michael Bloomberg, CEO al companiei omonime Bloomberg LP, care are o avere netă de 45 de miliarde de dolari. Acești șase cei mai bogați multimiliardari au un total de 363,3 miliarde de dolari la retragerea lor, majoritatea fiind încă deținute ca participații la companiile pe care le-au fondat.

Cu toate acestea, o parte din averea lor este investită în imobiliare. Gates deține un conac din Washington în valoare de aproximativ 170 de milioane de dolari, mai multe ferme de cai în SUA și acţionar în câteva lanțuri de hoteluri de lux.

Aruncați o privire asupra reședințelor pe care cei mai bogați șase moguli le numesc acasă

1. Bill Gates Worth: 81 de miliarde de dolari Acasă: Medina, Washington

Gates, în vârstă de 60 de ani, își petrece cea mai mare parte a timpului la conacul său de 66.000 de metri pătrați din Medina, Washington, poreclit Xanadu 2.0 după proprietatea personajului din titlu din Citizen Kane. Conacul are vedere la lacul Washington. Dlui Gates i-au luat șapte ani și 63,2 milioane de dolari pentru a construi această casă, care este plină cu o mulțime de caracteristici de înaltă tehnologie. El a achiziționat lotul pentru 2 milioane de dolari în 1988, dar acum valorează aproximativ 170 de milioane de dolari, potrivit înregistrărilor publice.

2. Jeff Bezos are o casă în valoare de: 67 de miliarde de dolari la Medina, Washington

Bezos, în vârstă de 52 de ani, aflat în procesul de construire a imperiului său de comerț electronic, a acumulat multe proprietăți imobiliare de-a lungul anilor, câștigându anul trecut locul 26 pe lista celor mai mari proprietari de terenuri din America, publicată de The Land Report.

În ceea ce privește reședința, el are o fermă de 165.000 de acri în West Texas, o casă pe malul mării în statul Washington, trei apartamente unite în Century Tower din Manhattan și o proprietate de 12.000 de metri pătrați în Beverly Hills, care îl are pe Tom Cruise ca vecin, potrivit către Forbes. Casa lui din Medina, Washington, aproape de sediul Amazon, are 5,35 acri și aproximativ 29.000 de metri pătrați de spațiu de locuit. Pe lângă casa principală, există și o căsuță pentru îngrijitor și un adăpost pentru bărci de 4.500 de metri pătrați pe lacul Washington.

3. Warren Buffett în valoare de: 65,5 miliarde de dolari Acasă: Omaha, Nebraska

Deși cel mai inteligent investitor de pe pământ deține mai multe investiții imobiliare, Buffett, în vârstă de 86 de ani, este cunoscut pentru că trăiește modest. Casa lui se află într-un colț din Omaha, Nebraska, pe care a cumpărat-o în 1958 pentru 31.500 de dolari. Domnul Buffett locuiește acolo de atunci. Casa, construită inițial în 1921, a suferit mai multe extinderi pentru a o face o casă confortabilă de 6.500 de metri pătrați pentru bărbatul care are o avere netă de peste 65,5 miliarde de dolari.

4. Mark Zuckerberg are o casă în valoare de  55,5 miliarde de dolari în Palo Alto, California

Cel mai tânăr și mai bogat antreprenor își alocă cea mai mare parte a averii în școli, sănătate și alte filantropii. Portofoliul său imobiliar include casa lui din Palo Alto și un pied-a-terre de 9,9 milioane în apropiere de Dolores Park din San Francisco. Zuckerberg, în vârstă de 32 de ani, și-a cumpărat prima sa casă de 5.000 de metri pătrați în stil Craftsman în Palo Alto în 2011 pentru 7 milioane de dolari. El a luat patru dintre casele din jurul casei sale în anii următori cu aproximativ 43,8 milioane de dolari pentru a-și păstra mai bine intimitatea. Dar planul său de a dărâma și reconstrui acele patru case a fost blocat.

5. Larry Ellison Worth: 49,3 miliarde de dolari Acasă: Woodside, California

Președintele executiv al Oracle, Larry Ellison, în vârstă de 72 de ani, are un portofoliu extins de imobiliare. El a cumpărat mari părți din cartiere întregi din Malibu și din jurul Lacului Tahoe. El deține un conac Beechwood de 70 de milioane de dolari în Newport, Rhode Island; o vilă cu grădină în Kyoto, Japonia; și 98% din pământul Lanai, a șasea insulă ca mărime din Hawaii, pe care a achiziționat-o în 2012 pentru 500 de milioane de dolari, potrivit rapoartelor publicate. Proprietatea sa din Woodside, California, cu o valoare estimată la 110 de milioane de dolari, este modelată după arhitectura japoneză din secolul al XVI-lea, cu un lac de 2,3 acri creat de om.

6. Michael Bloomberg Valoare: 45 de miliarde de dolari Acasă: Manhattan, New York

Fostul primar al orașului New York, Michael Bloomberg, în vârstă de 74 de ani, are peste o duzină de proprietăți în întreaga lume. Își petrece cea mai mare parte a timpului la casa sa din Upper Estate Side, dar deține și proprietăți în Hamptons din New York, precum și în Londra, Bermuda, Colorado și Florida.

Casa lui  Bloomberg, situată la 17 East 79th St., se întinde pe cinci etaje cu un exterior de calcar. În timpul celor trei mandate ale sale ca primar,  Bloomberg a locuit în casă în loc de Gracie Mansion. Cu toate acestea, se pare că are un plan de a-l transforma într-un mega-conac. Din 1989, el a cumpărat treptat unități de la 19 East 79th St., cooperativa care se află chiar lângă reședința lui actuală. Din cele șase unități din clădirea albă în stil renaștere grecească din 1880, Bloomberg deține acum cinci dintre ele, potrivit The New York Observer.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.