Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea suferă o transformare greu de crezut în zilele următoare. Vești neașteptate venite de la meteorologi
Vremea suferă o transformare greu de crezut în zilele următoare. Vești neașteptate venite de la meteorologi

Vremea suferă o transformare greu de crezut în zilele următoare. Vești neașteptate venite de la meteorologi

În această săptămână vor urma câteva zile cu temperaturi la valori foarte ridicate, peste normalul acestei perioade, după cum au informat specialiștii de la ANM.

Vremea se va transforma radical în perioada următoare, după mai bine de o săptămâna în care majoritatea regiunilor țării au fost marcate de temperaturi scăzute și de precipitații. Va fi foarte cale, peste media temperaturilor obișnuite, iar maximele din termometre vor ajunge chiar și la 23 de grade Celsius.

Vor urma zile mai calde decât normalul pentru această perioadă, spun specialiștii de la ANM

„În partea a doua a acestei săptămâni, începând chiar de miercuri, joi și vineri, este posibil să consemnăm 22 chiar 23 de grade Celsius în regiunile extracarpatice.

Inclusiv în Capitală ne așteptăm să înregistrăm valori de 22 de grade. Mâine contăm la nivelul maximelor de valori în creștere, 10-18 grade, miercuri 20 de grade, astfel încât joi, vineri putem avea chiar 23 de grade în partea de Vest, Sud-Vest, în Sud și Sud-Est.

Și valorile minime vor înregistra de la o zi la alta valori în creștere. Dacă în această dimineață am avut minus – 3 până la + 8 grade, cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei, de la o zi la alta și minimele vor mai crește, astfel încât să consemnăm valori între 3 până la 12 grade”, a anunțat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

„Sfârșitul de săptămână va aduce însă o schimbare. Din nou o masă de aer rece va aborda zona țării noastre, astfel încât valorile termice să se situeze în jurul mediei climatologice specifice perioadei, cu maxime de 11-18 grade Celsius”, a mai afirmat specialistul meteo.

În noaptea de luni noaptea spre marți dimineață, cerul va fi variabil

În noaptea de luni spre marți cerul va fi variabil, cu unele înnorări și condiții ca trecător și izolat să plouă slab în nordul și mai ales în sud-estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaților Meridionali. Temperaturile minime se vor situa între …-3 și 7 grade, ușor mai ridicate doar pe litoral, unde vor fi până la 9…10 grade. În zonele joase de relief, pe suprafețe mici, se va forma ceață.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: