Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă radical în România în următoarele zile. Veștile meteorologilor nu sunt deloc bune
Vremea se schimbă radical în România în următoarele zile. Veștile meteorologilor nu sunt deloc bune

Vremea se schimbă radical în România în următoarele zile. Veștile meteorologilor nu sunt deloc bune

Schimbare radicală a vremii, în România, în următoarele zile, după cum anunță specialiștii de la ANM. Temperaturile din termometre vor coborî semnificativ.

România va suferi o schimbare majoră din punct de vedere termic în zilele următoare. Meteorologii anunță că temperaturile vor continua să scadă și vor fi cu 10 grade Celsius mai mici față de valorile normale pentru această perioadă. Luni noapte a nins pe Transfăgărășan, una dintre cele mai înalte șosele din România. A nins atât de mult, încât drumarii au fost nevoiți să intervină cu material antiderapant pentru a nu pune în pericol turiștii care au ajuns astăzi în zonă.

Ce anunță specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie

„Cel puțin până vineri, vom vorbi de o vreme deosebit de rece în multe zone, dar mai ales în nord-vest și centru, unde în următoarele 2 zile vor fi temperaturi maxime de 10 grade, ceea ce înseamnă că temperaturile vor fi și cu 10 grade mai mici față de mediile multianuale. O vreme deosebit de rece și la munte.

„Mâine așteptăm ca un sistem frontal să abordeze nord vest, iar aria precipitațiilor să fie în extindere”

În această dimineață a fost lapoviță la Bâlea, temperaturi a scăzut la -4 grade. Mâine așteptăm ca un sistem frontal să abordeze nord vest, iar aria precipitațiilor să fie în extindere, deși slabe cantitativ. La munte vor fi si ninsori sau chiar lapoviță. Mai ales în Carpatii Meridionali, la peste 1.700 metri, vor fi ninsori și lapoviță și așteptăm să se depună un strat de zăpadă pe creste, unde și vântul va avea rafale de 70 km/h. Vânt și în restul țării, dar mai slab, în est și sud și extremități de sud vest, rafale de 50 km”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog la ANM, conform Digi 24.

Vremea va fi instabilă din punct de vedere al temperaturilor în perioada următoare

Vremea din România va fi caracterizată de o instabilitate termică în următoarele două săptămâni, conform prognozei emise de meteorologi pentru intervalul 20 septembrie – 3 octombrie.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: