Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă de la o zi la alta. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni
Vremea se schimbă de la o zi la alta. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Vremea se schimbă de la o zi la alta. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Temperaturile vor mai scădea, la nivelul întregii țări, în următoarele zile, iar în unele zone, vremea se va răcori binișor, conform prognozei meteo pe următoarele două săptămâni. În general însă, nu vom scăpa de căldură nici în această lună.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luna  august, aferentă întregii țări. De asemenea, meteorologii au anunțat cum va evolua vremea în următoarele două săptămâni pentru fiecare din regiunile țării.

Conform ANM, luni, 2 august, în regiunile sudice şi sud-estice, canicula şi disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menţine. În restul teritoriului, valorile termice vor în scădere față de perioada anterioară. În nordul, centrul şi în nord-estul ţării, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin perioade cu intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice, averse cu caracter torenţial şi pe alocuri grindină.

Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în intervalul 2-15 august.

Cum va fi vremea în Banat

Temperaturile maxime vor fi în medie de 30…32 de grade, chiar mai scăzute în perioada 5 – 7 august, când se vor înregistra în general 25…28 de grade. Valorile nocturne vor oscila în general în ecartul 16…19 grade.

În perioada 8 – 9 august se estimeaza o vreme mai călduroasă, cu temperaturi după-amiaza de 32…34 de grade. Zilele următoare, în a doua decadă a lunii august, vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel normal.

În intervalul 5 – 6 august va ploua pe arii extinse şi local în cantităţi mai însemnate, iar în restul perioadei de referinţă se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare după data de 11 august.

Vremea în Crișana

Temperaturile maxime pe timpul zilei vor fi în medie de 26…30 de grade, chiar mai scăzute în zilele de 5 şi 6 august când va fi o vreme relativ răcoroasa. Local, temperaturile vor fi mai ridicate, depășind pe alocuri 30 de grade, în zilele de 4, respectiv 9 şi 10 august. Ulterior meteorologii estimează că temperatura va fi apropiată de normalul perioadei (26…29 de grade).

Minimele termice vor avea uşoare oscilaţii, dar în majoritatea nopţilor se vor încadra în medie între 16 şi 19 grade. Ploile vor fi frecvente şi în general însemnate cantitativ în zilele de 5 şi 6 august.

În restul perioadei de referinţă se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare după data de 10 august.

Cum va fi vremea în Transilvania

Temperaturile vor scădea începând cu data de 3 august, raportat la perioada anterioară. Maximele vor fi de 26…31 de grade, în medie. Zilele de 6 şi 7 august vor fi caracterizate de o vreme local chiar răcoroasă, cu o medie a valorilor diurne de 23…26 de grade.

În acest interval, temperaturile nocturne se vor situa în marea lor majoritate între 12 şi 16 grade.

Zilele de 8, 9 şi 10 august vor fi mai călduroase, local cu valori diurne de peste 30 de grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, este estimat un regim termic în limite normale pentru a doua decadă a lunii august.

În zilele de 5 şi 6 august ploile vor fi frecvente, iar în restul perioadei se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare în 2 şi 3 august şi după data de 11 august.

Cum va fi vremea în Maramureș

Temperatura aerului va avea valori mai ponderate decât în săptămânile anterioare, cu maxime în medie de 26…30 de grade. În zilele de 6 şi 7 august vremea va fi local chiar răcoroasă, cu 22…25 de grade în orele după-amiezii.

În această perioadă minimele nocturne se vor încadra între 12 şi 15 grade. O încălzire a vremii este estimată pentru intervalul 8 – 10 august când vor fi şi valori de peste 30 grade în vestul regiunii. Până la finalul celor două săptămâni de prognoză se vor înregistra temperaturi în jurul celor normale ale perioadei.

În zilele de 5 şi 6 august ploile vor fi frecvente şi posibil mai însemnate cantitativ, iar în rest se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice.

Cum va fi vremea în Moldova

Din data de 3 august, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute faţă de perioada anterioară, cu maxime, în medie, de 25…30 de grade. În jurul datei de 7 august în nordul regiunii vremea va deveni relativ răcoroasă. Valori de 32…33 de grade se vor înregistra în unele după-amiezi doar în sudul regiunii. În tot acest interval, temperaturile minime se vor situa în marea lor majoritate între 14 şi 19 grade, posibil mai mici în dimineţile de 8 şi 9 august.

Va ploua pe arii mai extinse în perioada 4 – 6 august şi cu caracter local în 3 şi 7 august. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi după data de 12 august.

Cum va fi vremea în Dobrogea

Vremea va fi în general călduroasă în partea continentală a regiunii, însă temperaturile diurne vor atinge doar izolat 33…34 de grade în zilele de 3, 5 şi posibil pe 10 august. Pe litoral vremea va fi agreabilă, cu maxime termice de 28…29 de grade în cea mai mare parte a intervalului. Minimele termice ale perioadei de referinţă se vor încadra într-un ecart mediu de 18…21 de grade.

Ploi pe spaţii mai extinse vor fi doar în perioada 5 – 6 august, iar în restul timpului pe arii restrânse vor fi manifestări asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare în 4 august şi perioada 11 – 13 august.

Cum va fi vremea în Muntenia

Din data de 3 august, valorile termice vor fi semnificativ mai mici decât în precedentele zile, în interval menţinându-se totuşi o vreme în general călduroasă. Maximele vor atinge, în medie, 30…33 de grade. Canicula va afecta doar sudul şi sud-vestul regiunii, unde se vor atinge – în perioada 3 – 5 august şi posibil şi în zilele de 9 şi 10 august- valori în jurul a 35 de grade. Mediat regional, minimele nocturne vor fi de 16…19 grade. În zilele de 6 şi 7 august sunt estimate valori ale temperaturii aerului agreabile, cele diurne în marea lor majoritate între 26 şi 29 de grade, iar cele nocturne între 13 şi 17 grade.

Pe perioada celor două săptămâni, regimul pluviometric va fi în general deficitar. Ploi sunt prevăzute a avea loc în perioada 5 – 6 august. Fenomene asociate instabilităţii atmosferice (izolat posibil şi averse torenţiale) se vor semnala în restul intervalului doar pe arii restrânse şi cu precădere după data de 11 august.

Cum va fi vremea în Oltenia

Scăderea de temperatură ce se va produce din data de 3 august va determina valori termice semnificativ mai mici decât în perioada anterioară. Vremea călduroasă, cu maxime de 30…34 de grade, se va menține în mare parte a regiunii în majoritatea zilelor. Canicula va afecta doar sudul, unde se vor atinge – în zilele de 4, 9 şi 10 august – valori de 35…36 de grade.

În zilele de 6 şi 7 august sunt estimate valori ale temperaturii aerului agreabile, cele diurne în marea lor majoritate între 26 şi 30 de grade, iar cele nocturne între 14 şi 18 grade.

Vremea în zona de munte

Din data de 3 august, scăderea temperaturii aerului se va resimţi în toată zona montană, vremea menţinându-se totuşi normal de caldă pentru prima jumătate a lunii august. O vreme mai răcoroasă va fi în perioada 6 – 7 august.

Aversele de ploaie vor fi mai frecvente şi pe alocuri mai însemnate cantitativ în perioada 5 – 7 august, iar în celelalte zile fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local şi temporar.

Prognoza lunii august pe săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna august și potrivit ANM valorile termice vor fi destul de ridicate. În unele zone valul de caniculă va persista.

Vremea în săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021. Valorile termice vor fi ridicate pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice şi sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021. Temperatura medie a aerului va avea valori ridicate în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Vremea în săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021. Temperaturile medii se vor menține la un nivel ridicat, pentru această perioadă, în jumătatea sud-vestică a teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Vremea în săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021. Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentr  acest interval, în jumătatea de sud-vest a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general excedentare în jumătatea estică a ţării, mai ales în nord-est.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: