Evenimentul Zilei > Actualitate > Vremea rea a făcut prima victimă. Un bărbat, ucis de viitură
Vremea rea a făcut prima victimă. Un bărbat, ucis de viitură

Vremea rea a făcut prima victimă. Un bărbat, ucis de viitură

Echipajele ISU Neamț au intervenit vineri seara pentru salvarea unui bărbat surprins de viitură în localitatea Almaș din comuna Gârcina, Județul Neamț. Este vorba despre un bărbat de aproximativ 78 de ani. Din nefericire, acesta a fost declarat decedat.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa, bărbatul surprins vineri de viituri în localitatea Almaş, comuna Gârcina, a murit. „Medicul de pe ambulanţă a declarat decesul bărbatului”, a precizat Irina Popa.

Victima avea 78 ani şi a fost surprinsă de viiturile formate în urma precipitaţiilor abundente care au căzut vineri seara în zonă.

„Prin apel la 112, pompierii au fost înştiinţaţi despre faptul că o persoană a fost luată de viitură în localitatea Almaş din comuna Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Piatra-Neamţ cu o o autospecială complexă pentru intervenţie cu o barcă şi o autospecială pentru stingere”, declara anterior purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Ca urmare a ploilor care au căzut vineri seara, mai multe gospodării din Piatra-Neamţ, Alexandru cel Bun şi Tazlău au fost inundate.

Cod portocaliu de inundatii

Hidrologii au emis vineri seara o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Neamţ, Bacău şi Suceava, valabilă până sâmbătă dimineaţa, la ora 9:00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Bistriţa – afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Izvorul Muntelui, Moldova – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Râşca, judeţele: Neamţ, Bacău şi Suceava.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

2.300 de gospodări, din mai multe localităţi, au rămas fără curent

Peste 2.300 de gospodări, din mai multe localităţi, au rămas nealimentate cu energie electrică, vineri seara, după ce ploaia şi vântul au afectat posturile de transformare, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

„În urma informării primite de la distribuitorul de energie electrică, au rămas nealimentate patru posturi de transformare din localitatea Eghersec, cu 45 utilizatori, din cauza unui copac căzut pe linie. (…) Totodată, alte 29 de posturi de transformare din localităţile Vlăhiţa, Băile Selters şi Băile Chirui, cu 2.291 utilizatori (sunt nealimentate – n.r.). Echipele sunt în teren pentru remedierea defecţiunilor”, a informat ISU Harghita.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: