Evenimentul Zilei > Social > Vremea rea a făcut prăpăd în țară. Copaci căzuți, acoperișuri luate de vânt, imagini apocaliptice. FOTO
Vremea rea a făcut prăpăd în țară. Copaci căzuți, acoperișuri luate de vânt, imagini apocaliptice. FOTO

Vremea rea a făcut prăpăd în țară. Copaci căzuți, acoperișuri luate de vânt, imagini apocaliptice. FOTO

După o toamnă neobișnuit de caldă, vremea rea începe să își facă simțită prezența la nivel național.

Iar acolo unde regimul termic s-a modificat au apărut și fenomenele extreme. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență transmite că, în ultimele 24 de ore, pompierii din județele Brașov, Hunedoara și Sibiu au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de vântul puternic.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, dar și în timpul nopții, pompierii militari au înlăturat copacii căzuți, acționând și pentru degajarea elementelor de acoperiș sau a panourilor publicitare doborâte de rafalele de vânt.

La nivel național au fost înregistrate efecte de vreme rea în patru localități din județele Brașov, Hunedoara și Sibiu, unde s-a intervenit pentru degajarea a 35 de acoperișuri desprinse, 7 copaci căzuți pe carosabil, 2 panouri publicitare rupte, fiind avariate și 13 autoturisme.

Și circulația rutieră a fost afectată, două Drumuri Naționale fiind blocate (DN 1 și DN 73A) din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

Pentru avertizarea populației din zonele aflate sub atenționări meteorologice Cod Roșu și Cod Portocaliu s-au transmis 15 mesaje prin sistemul RO-Alert. Vizate au fost județele Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova și Sibiu.

Chiar dacă joi dimineață nu mai existau pericole, având în vedere că informările de vremea rea vizează și orele următoare, ISU a decis să țină mobilizate unitățile pentru a interveni în cel mai scurt timp în zonele afectate.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență reamintește populației că pe timpul manifestării fenomenelor periculoase trebuie să rămână în locuințe sau să se adăpostească în alte spații închise care pot asigura protecție. De asemenea, se recomandă parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.