Editura Evenimentul si Capital

VREMEA. METEOROLOGII trag un semnal de ALARMĂ. Ce se va întâmpla în ROMÂNIA

Autor: | | 0 Comentarii | 4649 Vizualizari

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, iar aceștia arată că valorile termice vor fi în scădere în majoritatea regiunilor. După data de 18 noiembrie, pe teritoriul țării își vor face loc ploile.

În Banat, vremea se va răci treptat, astfel că media temperaturilor maxime va scădea spre 8 grade la debutul celei de-a doua săptămâni. După data de 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale în primele patru zile ale intervalului, când media acestora va fi de 4 - 7 grade. După data de 16 noiembrie, nopţile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să coboare la început spre zero grade, apoi, la finalul perioadei celor două săptămâni, la valori în jur de -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi posibil local însemnate cantitativ va creşte în intervalul 18 - 21 noiembrie, iar ulterior, doar izolat vor fi ploi slabe sau burniţă.

În Crişana, vremea se va răci treptat, astfel că media temperaturilor maxime va scădea spre 7 grade la debutul celei de-a doua săptămâni. După data de 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste valorile normale în primele patru zile ale intervalului, când media acestora va fi între de 4 şi 7 grade. După 16 noiembrie, nopţile vor fi din ce în ce mai reci, media minimelor urmând să coboare sub zero grade, ajungând la finalul perioadei celor două săptămâni la valori în jur de -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi posibil local însemnate cantitativ va creşte după data de 18 noiembrie, iar până atunci doar izolat vor fi ploi slabe sau burniţă.

În zona Transilvaniei, temperatura aerului va avea valori maxime în scădere până la o medie de trei grade în data de 19 noiembrie. Apoi, va fi relativ staţionară, în jurul valorii de două grade Celsius. Media valorilor termice nocturne va fi uşor pozitivă în primele patru nopţi, dar ulterior va scădea până la -4 grade în data de 20 noiembrie, iar după această dată va avea mici variaţii în jurul a -5 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în a doua săptămână, mai ales în intervalul 18 - 21 noiembrie.

În Maramureş, vremea se va răci treptat, astfel că, la finalul primei săptămâni, media regională se va situa sub normalul perioadei şi nu va mai depăşi 6 grade. În a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 2 - 3 grade, care vor caracteriza o vreme rece. Pentru minimele termice, tendinţa generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 2 - 5 grade, până spre valori negative în jur de -4 grade, începând din 21 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18 - 19 noiembrie, iar în rest acestea vor fi doar slabe şi trecătoare.

În Moldova, în prima zi, media valorilor termice diurne se va situa în jurul valorii de 11 grade, însă ulterior vremea se va răci, astfel că, la finalul primei săptămâni, media regională se va situa sub normalul perioadei şi nu va mai depăşi 5 grade. În a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 1 - 2 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. În ceea ce priveşte minimele termice, tendinţa generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 2 - 4 grade, până spre valori negative în jur de -3 grade, începând din 21 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18 - 22 noiembrie, iar în rest acestea vor fi doar slabe şi trecătoare.

În zona Dobrogei, în prima zi a intervalului de prognoză, media valorilor termice diurne se va situa în jurul a 13 grade, însă spre finalul săptămânii nu va mai depăşi 7 - 8 grade. Pentru a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 4 - 5 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. În ceea ce priveşte minimele termice, tendinţa generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 4 - 6 grade, până spre valori uşor negative, în jur de -1 grad la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18 - 21 noiembrie, iar în rest, doar trecător, vor fi ploi slabe sau burniţă.

Al 13-lea SALARIU! Vezi daca esti pe lista! Cine ia bani mai multi de Sarbatori

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Vremea

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI