Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 26.10.2020 – 02.11.2020

Pentru perioada amintită, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

În privința regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile extracarpatice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 02.11.2020 – 09.11.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, local, în regiunile estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 09.11.2020 – 16.11.2020

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 16.11.2020 – 23.11.2020

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în sud- est.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent local, în sud-vest.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Schimbări bruște de temperatură de la o zi la alta, cu nopți din ce în ce mai reci. Aceasta este și estimarea meteorologilor pentru următoarele două săptămâni. Estimarea este realizată pe baza datelor Centrului European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia.