UPDATE: ANM a emis o nouă atenționare de tip Cod Galben pentru județele Neamț și Iași. Sunt vizate următoarele localități: Roman, Săbăoani, Tămășeni, Cordun, Horia, Doljești, Gherăești, Grumăzești, Bodești, Trifești, Petricani, Ion Creangă, Girov, Sagna, Icușești, Botești, Țibucani, Bârgăuani, Mărgineni, Urecheni, Secuieni, Păstrăveni, Ștefan cel Mare, Dulcești, Bozieni, Războieni, Dragomirești, Stănița, Dochia, Tupilați, Făurei, Gâdinți, Ruginoasa, Boghicea, Văleni, Pâncești, Bira, Poienari;

Județul Iaşi: Miroslovești, Dagâța, Strunga, Ion Neculce, Butea, Oțeleni, Mircești, Brăești, Rachițeni;

Se vor semnala: intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici , local averse ce vor cumula 25-30 l/mp, descărcări electrice. Atenționarea va fi valabilă până la ora 22.40.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Pentru județele din Est, ANM a emis deja un cod portocaliu de furtună, valabil în județele din sudul Moldovei, în Muntenia și în Dobrogea. În restul țării este valabilă până mâine o avertizare de ploi de tip cod galben.

Pe de altă parte, temperaturile vor scădea față de ziua precedentă, maxima atingând valori de până la 29 de grade Celsius. Sunt așteptate ploi în special dimineața, între orele 03 și 07.

Cerul va fi preponderent înnorat în Banat, iar la Timișoara maxima zilei va fi de 27 de grade. Minima zilei, care se va înregistra după miezul nopții, va fi de 14-15 grade Celsius.

Pe litoral, vremea le joacă feste turiștilor. Există șanse foarte mari de ploaie. Temperaturile coboară și în această regiune a țării până la 25-26 de grade Celsius. Umiditatea în aer va fi de 67%, iar vântul va sufla cu o putere de 23 de kilometri la oră.

În zona montană, temperaturile vor atinge aproximativ 25 de grade. Atât după-amiaza cât și seara ploile își pot face simțite prezența.

 

 

Te-ar putea interesa și: