Vremea se joacă ping-pong cu noi. Cum arată graficul temperaturilor

Vremea se joacă ping-pong cu noi. Cum arată graficul temperaturilor

ANM anunță vreme schimbătoare în România în următoarele săptămâni. Se pare că temperaturile alternează foarte mult în următoarea perioadă.

Meteorologii ANM anunță vreme deosebit de schimbătoare în România în luna martie.

Se pare că temperaturile vor crește, dar vom avea parte și de zile mai reci.

Zilele reci şi umede se vor alterna cu cele calde şi însorite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Temperatura medie lunară va crește foarte mult faţă de luna februarie.

Vreme schimbătoare în România

ANM anunţă că în săptămâna 01.03.2021 – 08.03.2021 valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. Posibil ușor mai ridicate, local, în sud-vest și nord-est.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 08.03.2021 – 15.03.2021 temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 15.03.2021 – 22.03.2021, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale. În regiunile estice și sudestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în regiunile sudice. Dar și în cele sud-vestice și local în cele centrale. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

De ce alternează temperaturile în luna martie?

În săptămâna 22.03.2021 – 29.03.2021 valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, anunţă ANM.

„Această alternanţă se produce din cauza modificărilor ce survin în circulaţia aerului deasupra sud-estului Europei şi de asemenea din cauza retragerii dorsalei anticiclonului est-european spre răsărit, ceea ce favorizează pătrunderea aerului mai cald şi mai umed (venit dinspre bazinul Mediteranei sau dinspre Atlantic) în zona ţării noastre.

Ca o consecinţă a acestor schimbări în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura medie lunară înregistrează un salt evident faţă de luna februarie.

Excepţie fac unele zone restrânse din depresiunile intramontane, aflate în estul Transilvaniei, unde mediile de temperatură se menţin scăzute, ajungând până la minus un grad Celsius”, anunţă meteorologii ANM.

Citește și: Vremea marți 2 martie. Nou șoc termic anunțat de meteorologi, în fața căruia trebuie să fim pregătiți