Evenimentul Zilei > Politica > Votul pentru Guvernul Ciucă agită spiritele în PSD. La Iași s-a lăsat cu bătaie
Votul pentru Guvernul Ciucă agită spiritele în PSD. La Iași s-a lăsat cu bătaie

Votul pentru Guvernul Ciucă agită spiritele în PSD. La Iași s-a lăsat cu bătaie

Preşedintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa, l-a acuzat pe deputatul partidului, Vasile Cîtea, că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al organizaţiei ieşene a partidului.

Popa a prezentat şi poze colegilor care ar dovedi agresiunea deputatului. La rândul său, fostul boxer Vasile Cîtea a respins acuzaţiile, reproşându-i lui Popa că minte.

Rumoare printre cei aproximativ 80 de participanţi la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD care s-a ţinut vineri în sala Hotelului Coroana, de la intrarea în Tg. Frumos dinspre Iaşi.

Guvernul Ciucă bagă zâzanie între social-democrați

După discuţii privind strategia partidului în perioada următoare, de la votul în Parlament pentru Guvernul Ciucă până la posibilitatea convocării alegerilor anticipate la primăvară, preşedintele filialei ieşene a PSD l-a acuzat pe secretarul organizaţiei judeţene că l-a agresat.

Mai mult, de la prezidiu – unde se mai aflau preşedintele executiv Cristian Stanciu şi cel acuzat, Vasile Cîtea – Maricel Popa le-a arătat celor prezenţi în sală fotografii (color) cu urmele pe care i le-ar fi lăsat pe gât agresorul şi chiar un certificat medico-legal, scrie ziaruldeiasi.ro.

„M-a bătut, iată pozele care dovedesc asta!”, le-ar fi spus preşedintele Popa primarilor şi preşedinţilor de organizaţii PSD prezenţi, care s-au arătat surprinşi. Sursele noastre ne-au relatat că Vasile Cîtea i-a replicat scurt: „Minţi!”. Incidentul s-ar fi petrecut cu o săptămână în urmă.

Ruptură în organizația PSD de Iași

Maricel Popa a declarat că nu mai poate lucra cu Vasile Cîtea şi l-a propus pe Bogdan Cojocaru secretar general al organizaţiei. Acesta a primit votul covârşitor al membrilor CEx.

„Am vrut să fie o echipă tânără în perspectiva alegerilor din 2024 şi a celor anticipate care ar putea fi în primăvară”, ne-a declarat ulterior Maricel Popa. El nu a vrut să comenteze acuzele pe care i le-a adus lui Vasile Cîtea.

„Nu m-am aşteptat la aşa ceva”, ne-a spus, la rândul lui, deputatul Vasile Cîtea. El a dezminţit acuzaţiile lui Popa că l-ar fi agresat şi a arătat apoi spre partea plină a paharului: „Până la urmă, mi-a făcut un bine: o să am mai mult timp să stau cu familia”.

Cu câteva săptămâni în urmă, un alt apropiat al lui Maricel Popa, Cristian Stanciu, liderul grupului aleşilor PSD din Consiliul Judeţean, a fost numit provizoriu preşedinte executiv al organizaţiei judeţene. Înaintea sa, funcţia a fost ocupată de Mihai Chirica, înlocuit în 2017 de Victorel Lupu.