Evenimentul Zilei > Actualitate > Vosganian ii testeaza pe „baietii destepti”
Vosganian ii testeaza pe „baietii destepti”

Vosganian ii testeaza pe „baietii destepti”

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a declarat ieri ca, la sfarsitul saptamanii, va incerca sa ii convinga la sediul ministerului pe care il conduce pe cei mai importanti furnizori privati de electricitate, asa-numitii "baieti destepti", sa faca publice contractele de intermediere de energie electrica.

Reprezentatii Alro Slatina au spus ca se vor prezenta la intalnire, dar nu sunt de acord cu desecretizarea. "Ne aflam intr-o economie concurentiala si orice informatie publica in ceea ce priveste consumul nostru, cantitatea de energie pe care o primim si pretul acesteia ar insemna ca firmele concurente sa afle informatii despre noi", a afirmat Gheorghe Dobra, directorul general al companiei.

Cel mai mare furnizor privat intern de electricitate, Energy Holding, nu face deocamdata niciun comentariu, intrucat actionarul majoritar, banca elvetiana Societe Bancaire Privee, urmeaza sa analizeze cererea autoritatilor romane.

De acord cu desecretizarea sunt pana in prezent firmele Grivco, patronata de liderul conservator Dan Voiculescu, si Ennet. "Am fost de acord cu publicarea, dar nu pierdem vremea pe la minister. Vom da raspunsul nostru in scris", ne-a spus Cristian Dumitru, director al Grivco Energy.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News