Revista presei.
Libertatea
Greu de crezut, dar adevărat. În curând, vom avea la dispoziţie mai multe resurse naturale care, conform NASA, vor salva Pământul de la o exploatare şi mai nemiloasă decât în prezent. Astfel, peste numai cinci ani, conform cotidianului german Bild, omenirea va putea începe să extragă cărbune de pe Marte şi, de asemenea, vom savura legume variate din serele marţiene.
Agitaţie mare la NASA, mai ales după ce câteva “creiere” luminate au descoperit că planeta Marte e “mană cerească” în privinţa posibilităţilor de exploatare. Aşadar, savanţii s-au pus pe proiectat maşinării de extragere a cărbunelui şi, desigur, transportarea acestuia pe Pământ.
Ziua
Vanghelie, cu mici şi fotomodele
Pesedistii bucuresteni au primit ordin sa se prezinte de 1 Mai cu mic si mare
la spectacolul pregatit de Marian Vanghelie in Parcul Izvor pentru a-l ovationa pe Mircea Geoana, candidatul partidului in lupta pentru Cotroceni. Dupa ce vor lua portia de mici innegriti in fum electoral, liderul PSD si Marian Vanghelie vor merge la Brasov pentru a indestula si Transilvania. Turneul prezidential de weekend are menirea de a-i asigura sefului pesedistilor vizibilitate maxima in mass-media. De altfel, consultantii lui Geoana au primit misiunea de a-i asigura cat mai multe bai de multime in perioada urmatoare. Cotidianul
Geoană şi-a angajat 30 de consultanţi de la Obama
Contractul PSD cu firma Benenson Strategy Group va fi semnat săptămâna viitoare, când echipa de consultanţi urmează să vină la Bucureşti. Suma este confidenţială
PSD urmează să încheie un contract cu firma Benenson Strategy Group, probabil cea mai importantă companie de consultanţă politică din Statele Unite, cea care a asigurat victoria în alegerile prezidenţiale a candidatului democrat Barack Obama. Informaţia semnării contractului ne-a fost confirmată de Valeriu Zgonea, directorul executiv al campaniei electorale al PSD. Acesta spune că Benenson Strategy Group (BSG) va oferi consultanţă atât pentru PSD, în alegerile europarlamentare din 7 iunie, cât şi pentru candidatul prezidenţial Mircea Geoană, în alegerile de la finele acestui an.
Jurnalul Naţional
Diaconescu, luat "neoficial" la întrebări
Acordarea cetăţeniei române pentru moldoveni a făcut obiectul a numeroase întrebări din partea oficialilor europeni. La reuniunea miniştrilor de Externe ai UE, şeful diplomaţiei române a trebuit să dea din nou lămuriri cu privire la decizia care a îngrijorat întreaga Europă.
Europenii au primit o serie de informaţii false cu privire la modul în care România va acorda cetăţenie solicitanţilor moldoveni, a spus ieri ministrul de Externe, Cristian Diaconescu. Proaspăt întors de la reuniunea mai-marilor diplomaţiei din statele membre ale Uniunii Europene (CAGRE), desfăşurată luni, Diaconescu a dat din nou lămuriri cu privire la demersul autorităţilor române, subliniind caracterul său de reparaţie morală şi asemănarea cu legislaţia similară din alte ţări europene. Detaliile i-au fost solicitate de omologii săi europeni, deşi România a transmis încă de săptămâna trecută clarificările tehnice în ceea ce priveşte cetăţenia. Adevărul
În caz de cutremur, mortul este de vină
Programul de consolidări ar putea dura 50 de ani, dacă ritmul reparaţiilor nu se va intensifica. După cutremurul de sâmbătă autorităţile şi-au adus aminte că programul de consolidări e în urmă, iar pentru întârzieri, vinovaţi sunt scoşi proprietarii.
De mai bine de 10 ani, de la montarea bulinelor roşii ale ministrului Nicolae Noica şi până acum au fost finalizate consolidările a 16 blocuri. Şi asta dintr-o listă de vreo 400 de imobile care se pot prăbuşi în urma unui cutremur de peste 7 grade Richter. Multe au fost avariate la cutremurul din 1977 şi au fost renovate în grabă, iar altele sunt atât de vechi încât structura de rezistenţă ar putea ceda. România Liberă
Armata rămâne cu echipamentul vechi Criza afecteaza programele de achizitionare de echipament militar.
CSAT amana o decizie in privinta dotarii Armatei. Strategia de inzestrare a armatei a fost adoptata, ieri, de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, fara sa se ia insa o decizie asupra ceea ce era mai important: ce echipament va achizitiona Ministerul Apararii. O discutie in acest sens a fost amanata pentru alta data. MapN nu ducea lipsa de principii generale privind achizitiile armatei, ultima strategie trecand prin CSAT, in 2006. Surse din Ministerul Apararii, sustin ca militarii se asteptau ca responsabilii romani sa ia in calcul adoptarea a sase programe de achizitionare de echipament militar, cel mai important referindu-se la cumpararea de avioane multirol.
Gândul
Majordomul Mutu şi poştăriţa Lipă vă recrutează copilul pentru sport Opt campioni români îşi pun numele în joc pentru „România în mişcare“, un proiect iniţiat de şefa de la Sport, Monica Iacob Ridzi. Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, Ilie Năstase, Gabriela Szabo, Adi Mutu, Leonard Doroftei, Ivan Patzachin şi Elisabeta Lipă sunt implicaţi în filmările care au început în urmă cu câteva zile şi care se desfăşoară în opt locuri diferite.
„M-a sunat Amalia (n.r. Năstase, soţia fostului mare tenismen) în urmă cu două zile şi mi-a zis că filmez. Probabil voi fi poştăriţă, pentru că spunea ceva de un oficiu poştal”, ne spune Elisabeta Lipă, preşedinta Federaţiei de Canotaj. Este una dintre legendele sportului românesc care a decis să-şi pună numele şi imaginea în joc pentru a gira campania, iniţiată de Ministerul Tineretului şi Sportului, menită să-i convingă pe părinţi să-şi lase copiii să facă sport.