Venită de curând şi în România, WND, singura firmă din lume care produce telefoane mobile cu două feţe, îşi propune să cucerească piaţa locală, dar şi Europa.
Telefoanele WND cu două feţe, ce permit utilizarea a două cartele într-un singur aparat (dual SIM), vor domina autoritar piaţa de profil, cu o cotă de cel puţin 60-70%, a declarat Mihail Purcărea, directorul WND Telecom Distribution, importatorul autorizat al mărcii sud-coreene.
Compania WND Telecom este singura din lume care produce telefoane mobile cu două feţe, tehnologie pentru care deţine patent. Sunt practic, două telefoane lipite spate în spate, fără diferenţe de performanţe, care împart aceeaşi baterie.
România este prima ţară din Europa în care au fost lansate terminalele, în urmă cu două săptămâni. „Telefonul a ajuns în magazine de o săptămână şi am vândut deja câteva sute de unităţi. Ne aşteptăm ca în decembrie să vindem peste 3.000 de terminale“, a adăugat Purcărea.
Locurile de unde poate fi cumpărat un astfel de terminal sunt: cel mai mare dealer Orange - Fonomat, cel mai mare dealer Vodafone - Arsis, cel mai mare partener Cosmote - Germanos şi reţeaua de retail Flanco. Modelele disponibile în România sunt WND Wind DUO 2100, care costă 799 de lei şi WND Wind DUO, în valoare de 1.399 de lei. Terminalele au garanţie doi ani şi nu vor putea fi codate de operatori în propria reţea decât pe una dintre feţe, în cealaltă putând fi folosită orice altă cartelă. România, cap de pod
Tot din ţara noastră, WND va ataca şi restul pieţelor europene. „Vom fi dezvoltatorii acestui produs în toată Europa“, a spus Alexandru Isbăşoiu, Directorul de Vânzări al WND Telecom Distribution. După ce prezenţa pe piaţa din România va fi solidă, importatorul va duce brandul şi în ţările vecine, iar apoi, la cerere, şi în Europa de Vest.
Principalul concurent pe piaţa dual SIM este o altă companie sud-coreeană, Samsung. „Nu ne facem însă probleme deoarece concurenţii nu au decât trei modele pe această nişă pe care noi ne concentrăm în totalitate“, a mai spus Isbăşoiu. Totuşi, compania are o concurenţă acerbă, venită de pe piaţa neagră de dual SIM, dominată de modele fabricate în China. Acestea, prin calitatea slabă, este posibil să fi afectat încrederea oamenilor în terminalele dual SIM, iar WND va trebui să se diferenţ ieze clar de aceste produse. În acest moment, industria mondială a telefoanelor dual SIM este dominată în proporţie de circa 86% de piaţa neagră. Deşi îi privează pe utilizatori de disconfortul de a căra două telefoane după ei, terminalele WND au performanţ e medii, bazate doar pe funcţiile de bază ale momentului. Compromisul este uşor de înţeles: nu poţi pune două telefoane foarte performante într-un singur aparat.
Cele două modele lansate în România includ funcţiile de voce, SMS şi MMS, sloturi pentru carduri de memorie, cameră de 2 megapixeli, photocall sau player media. Ele nu pot însă satisface cerinţele celor care doresc, de exemplu, internet pe telefonul mobil, deoarece au ecranul mic - diagonală de 1,8 inchi şi încorporează doar tehnologie GPRS, ce permite viteze maxime de descărcare a datelor de circa 48 Kbps.