Volvo V40, primul model cu airbag pentru pietoni

Volvo V40, primul model cu airbag pentru pietoni

Vedeta standului Volvo la actuala edție a Salonului auto de la Geneva este noul model compact V40 - primul autoturism dotat cu un airbag pentru pietoni.

Volvo, producătorul auto suedez care a negociat criza cu infinit mai mult succes decât Saab, a pregătit un model special croit pentru gusturile șoferilor europeni. Dar, mai ales, pentru liniștea pietonilor.

Noul V40, un hatchback cu cinci uși de dimensiuni compacte și pretenții premium, va oferi, în premieră absolută, un airbag pentru pietoni. Detaliile privitoare la această găselniță urmează a fi devoalate înaintea lansării comerciale a mașinii.

Modelul suedez vine, bineînțeles, și cu întreaga pleiadă de sisteme de siguranță active și pasive puse la dispoziția șoferului și pasagerilor, între care ”Pedestrian Detection” cu Full Auto Brake şi ”City Safety”, care trebuie să facă uitate coliziunile provocate de neatenție, la viteze de până la 50 km/h.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu o lungime de 4,37 metri, V40 va face trecerea de la hatch-ul cu alură de coupe compact C30, la sedanul de clasă medie S60, o sarcină preluată de la fostul sedan S40 (ieșit din producție).

Noul model Volvo va pune la dispoziția clienților o gamă varită de motorizări (benzină și diesel), conectate standard la un sistem start-stop, precum și transmisii manual și automate.

Pe V40 va fi lansat primul motor Volvo cu emisii de dioxid de carbon situate sub 100 de grame pe kilometru - mai exact, 94 g/km. Este vorba de o unitate turbodiesel de 1.6 litri.

Peste trei sferturi din cele 90.000 de unități V40 pe care Volvo țintește să le comercializeze anual ar urma să rămână în Europa. Noul compact suedez va fi asamblat în Belgia.

Cu cine concurează: Alfa Romeo Giulietta, BWM Seria 1, Audi A3, Mercedes-Benz Clasa A Când vine în România: în luna iunie <iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/Komh2YiwfWU" height="315" width="633"></iframe>

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/tyvWhJhLL6g" width="633" frameborder="0" height="315"></iframe>