Evenimentul Zilei > Social > Volumul „Zori Însângerate” scris de Tudor Păcuraru și Florian Bichir va fi din 12 aprilie pe piață
Volumul „Zori Însângerate” scris de Tudor Păcuraru și Florian Bichir va fi din 12 aprilie pe piață

Volumul „Zori Însângerate” scris de Tudor Păcuraru și Florian Bichir va fi din 12 aprilie pe piață

Află secretele din dosarele CNSAS despre conflictele interetnice petrecute în România, între anii 1989-1990, din cartea „Zori însângerate”, scrisă de col. SRI (r) Tudor Păcuraru și conf. univ. dr. Florian Bichir și recomandată de Evenimentul Istoric. 

Volumul va fi disponibil începând cu 12 aprilie 2021 la toate punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro

Cartea „Zori însângerate” este dedicată ofițerilor români, contraspioni și antiteroriști care, năpăstuiți de propriul Guvern, au ales să-și facă datoria față de Patrie cum au putut mai bine, sub huiduielile gloatei isterizate.

„Zori Însângerate” ilustrează evenimentele și conflictele din perioada lunii martie 1990 de la Târgu Mureș, având ca piesă principală, analiza celor două volume ale Dosarului 019150, ambele însumând 453+1 file de date și informații a Biroului „B” (Contraspionaj) de la Târgu Mureș, mare parte dintre ele fiind verificate.

Evenimentele s-au desfășurat sub egida Planul „VIRRADAT” \ „AURORA ZORILOR” care a fost conceput de mințile liderilor de la Budapesta, școlite în „universitățile kominterniste, KGB-iste și GRU-iste” de la Moscova, cu un sens ce nu va putea fi niciodată rupt de cadrul istoric și geopolitic al perioadei interbelice, terminând cu colapsul URSS și al comunismului, de la începutul ultimului deceniu al secolului XX. Visul ascuns al Planului „AURORA ZORILOR” este TRANSILVANIA, iar cheia de pătrundere era nimeni alta decât URSS – „bastionul păcii între popoare”. 

Pregătirea Planului „Aurora Zorilor” – IV a durat aproape un an (mai 1989 – martie 1990), iar punerea în operă a implicat mii de ”elemente turbulente”, sute de levenți, zeci de ofițeri de informații acoperiți, ale căror acțiuni în teren au fost supervizate de ambasadorul R.P. Ungare la București și de atașatul militar al Ungariei, col. Sándor Arady. Punerea sa în aplicare a fost aprobată și supervizată de președintele interimar al Ungariei. 

În viziunea liderilor maghiari, etapele a II-a și a III-a ale Planului „Aurora Zorilor” ar fi decurs de la sine dacă nivelurile politico-militar, propagandistic și subversiv deveneau funcționale. Numai că evenimentele nu au decurs așa cum se așteptau, datorită câtorva cauze majore. (…). 

Despre toate aceste cauze, informațiile, dar și ordinea desfășurării evenimentelor, aflați din întregul volum ”Zori Însângerate” disponibil din 12 aprilie la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro