Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin, sfâșiat de durere la căpătâiul sicriului celui mai bun prieten. FOTO-VIDEO
Vladimir Putin, sfâșiat de durere la căpătâiul sicriului celui mai bun prieten. FOTO-VIDEO

Vladimir Putin, sfâșiat de durere la căpătâiul sicriului celui mai bun prieten. FOTO-VIDEO

Președintele rus Vladimir Putin a fost prezent la Centrul Național de Criză al Ministerului Rus de Urgențe, unde s-a desfășurat o ceremonie de adio la căpătâiul fostului său bodyguard şi bun prieten, ministrul pentru situații de urgență și apărare civilă, Evgheni Ziniciov.

Vladimir Putin era prieten bun cu bodyguardul său care a murit într-un incident la un exercițiu militar. Cei doi se cunoșteau din timpul când lucrau la KGB. Zinicev a suferit un accident teribil în timpul unui exercițiu militar.

Președintele Vladimir Putin a sosit la priveghiul bunului său prieten, Evgheni Zinicev, fost ministru al Situaţiilor de Urgenţă cu un buchet imens de trandafiri roşii, apoi s-a recules câteva minute la căpătâiul lui Evgheni Zinicev.

Șeful statului a numit moartea lui Evgheni Zinichev o pierdere personală. Cu o zi mai devreme, el a semnat un decret care conferea postum titlul de erou al Rusiei.

 

Putin și-a pus fruntea pe sicriul prietenului, apoi s-a închinat, după care s-a aşezat lângă văduva lui Evgheni Zinicev și lângă fiul lor. I-a luat mâna văduvei și i-a spus câteva vorbe, apoi l-a îmbărbătat pe fiul lui Evgheni Zinicev, după care s-a dus din nou la sicriu, unde și-a luat adio. A pus din nou fruntea pe sicriu, s-a închinat, apoi a părăsit încăperea vizibil marcat de moartea prietenului său.

Evgheni Zinicev a făcut parte din cercul extrem de restrâns al președintelui Vladimir Putin

Evgheni Zinicev a fost în cercul restrâns al președintelui Vladimir Putin ani la rând. A murit la doar 55 de ani încercând să salveze o persoană, în cursul unui antrenament în zona Arctică, potrivit ministerului rus. Ministrul se afla pe marginea unei faleze înalte, împreună cu Aleksandr Melnik, un scenarist şi realizator rus în vârstă de 63 de ani, care s-a dezechilibrat și a căzut în apă.

Aşa nu l-ai mai văzut pe Vladimir Putin. Preşedintele rus, moment de slăbiciune la înmormântarea fostului său bodyguard

Evgheni Zinicev a încercat să-l ajute pe scenarist și s-a aruncat după el în apă, însă s-a prăbușit peste stânci. Ambii și-au pierdut viața. Accidentul a avut loc în Rezervaţia Naturală Putorana, la aproximativ 100 de kilometri Norilsk, cunoscută prin cascadele sale şi clasată în Patrimoniul Mondial UNESCO, în timpul unui exercițiu la care au participat 6.000 de oameni.

Evgheni Zinicev a lucrat în cadrul KGB-ului sovietic în ultimii ani ai URSS, iar apoi, în 1991, a intrat în Serviciul de Protecţie a Personalităţilor (FSO).

Începând din 2006, a lucrat în cadrul Serviciului de Securitate al preşedinţilor Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev. A intrat în 2014, drept numărul doi, în Departamentul Antitero din cadrul puternicelor Servicii ruse de Securitate (FSB), iar din octombrie 2016 şi până la numirea sa la conducerea Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, în mai 2018, Evgheni Zinicev a deţinut postul de director adjunct al FSB. ”Timp de mulţi ani el a făcut parte din cercul restrâns (al lui Putin), pe care-l însoţea zilnic”, a scris într-o postare pe Telegram Margarita Simonian, redactorul-şef al postului de televiziune pro-Kremlin RT.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News