Evenimentul Zilei > Politica > Scandal în lumea artistică. Marele actor, atacuri la adresa colegilor: „Tudor Chirilă e agresiv. Cine e Victor Rebengiuc?”
Scandal în lumea artistică. Marele actor, atacuri la adresa colegilor: „Tudor Chirilă e agresiv. Cine e Victor Rebengiuc?”

Scandal în lumea artistică. Marele actor, atacuri la adresa colegilor: „Tudor Chirilă e agresiv. Cine e Victor Rebengiuc?”

Actorul Vladimir Găitan, într-o intervenție telefonică la emisiunea „Previziuni” de la Antena 3, a explicat ce personalitate are Tudor Chirilă și cum îi determină pe colegii de breaslă să iasă să protesteze. Găitan consideră că actorii nu știu pentru ce protestează.

Reacția lui Găitan a venit în contextul în care artistul Tudor Chirilă a lovit un bărbat de pe stradă care i-a adresat injurii și l-a criticat pentru acțiunile politice.

Actorul consideră că Tudor Chirilă are o personalitate foarte agresivă, iar în momentul în care acesta lee spune colegilor de teatru să iasă să protesteze, aceștia nu ar avea curajul să i se opună.

„Tristețea cea mare este că dacă îmi întreb colegii ce este Ordonanța 7 este că nici nu știu pentru ce protestează. Să faci povestea în fața teatrului tău, unde, peste câteva minute, tu trebuie să intri și să îți faci datoria, mi se pare o inchietate. Mă gândesc la marii noștri actori, la cei care nu mai sunt printre noi, Marin Moraru, Ștefan Iordache, veneau cu o oră înainte, își repetau textul, aveau alte preocupări.

Colegul meu, Tudor Chirilă, și-a scos colegii în fața teatrului și zice: Astăzi am hotărât să protestăm. Nimeni nu a întrebat pentru că el este o personalitate foarte agresivă și au ieșit ca oile să protesteze. L-am și întrebat pe unul: mă, dar tu știai pentru ce protestezi? Răspunsului lui a fost: Ne-a spus Tudor să ieșim. Eu îi zic: Dar asta era treaba voastră în loc să mergeți în teatru să vă pregătiți pentru ce urmează? E un ritual. Face parte din viața noastră. Ați ieșit cu trei bilețele în fața teatrului. Ce dr*cu aveați voi cu ordonanța aia 7 despre care nici nu știți cu ce se mănâncă. 

 În nenorocirea lor, acest Guvern pe care îl înjură ei și care e atât de detestat, fără să înțeleagă de ce, acest Guvern le-a triplat salariile actorilor. Au ieșit dintr-o mizerie. Eu îmi amintesc că am plecat din teatru în pensie cu salariu tăiat de Boc și Băsescu și nimeni nu a protestat. Nimeni nu a ieșit pentru mine și colegii mei care ne-am pensionat cu niște pensii de mizerie. Mă, așa cum sunt oamenii ăștia, un actor, un doctor și-au îndemnate coloana, au niște salarii și ei ies cu: Tudorele, aprobă nu știu ce, în condițiile în care ei nu știu ce cuprinde ordonanța. Sunt două bresle diferite. Îl văd pe Marius Manole, mă copile, du-te pe scenă… Mă uit la Rebengiuc, i-au dat o hârtie acum: Toader, demisia. Cine este Victor Rebengiuc să îi ceară ministrului demisia?”, a spus actorul Vladimir Găitan. prezent prin legătură telefonică, în emisiunea ''Previziuni'', de la Antena 3. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.