Evenimentul Zilei > Actualitate > Vlad Voiculescu, despre BLOCAREA cardurilor de sănătate: „Dacă nu putem repara sistemul informatic, o să găsim alte metode”
Vlad Voiculescu, despre BLOCAREA cardurilor de sănătate: „Dacă nu putem repara sistemul informatic, o să găsim alte metode”

Vlad Voiculescu, despre BLOCAREA cardurilor de sănătate: „Dacă nu putem repara sistemul informatic, o să găsim alte metode”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a transmis că problema informatică a sistemului cardului de sănătate este una gravă, iar în cazul în care nu va fi rezolvată curând, vor fi luate în considerare atle măsuri, astfel încât să existe siguranţa că pacienţii îşi pot primi medicamentele, informează Digi 24, citând news.ro.

"Problema informatică este una gravă, problema informatică îşi caută rezolvarea chiar acum. Pe de altă parte, dacă problema informatică nu va putea fi rezolvată foarte curând, vom avea în vedere alte măsuri. Alte măsuri printre care, şi luăm în considerare, conform discuţiilor pe care le-am avut cu preşedintele CNAS, chiar acum câteva minute, inclusiv modificarea Hotărârii de Guvern care cuprinde Contractul-cadru pentru a ne asigura că pacienţii îşi pot primi medicamentele, iar medici pot raporta", a transmis Voiculescu. 

Ministrul Sănătăţii a mai spus că nu pot fi acuzaţi medicii de aceste nereguli şi că autorităţile caută soluţii pentru a remedia problema. 

"Dacă statul are o problemă informatică asta nu înseamnă că oamenii trebuie să rămână fără medicamente sau spitalele fără să poată să deconteze servicii. Dacă nu putem repara sistemul informatic atunci nu o să rămână toată ţara blocată, o să găsim alte metode. Sunt în contact permanent cu preşedintele CNAS, cunosc problema, avem un grup de lucru care se ocupă de asta. Ce facem în acest moment este că ne uităm la posibile soluţii şi aceste posibile soluţii cuprind atât o soluţie informatică, cât şi o soluţie care nu ţine de sistemul informatic dacă nu suntem în stare să îl reparăm pe ăsta destul de curând. Nu cred că aceasta este o soluţie, să înlocuim sistemul informatic al Casei pentru că acesta nu funcţionează în acest moment", a mai declarat Vlad Voiculescu. 

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a transmis că se vor comunica în timp util soluţiile acestor probleme către cadrele medicale, astfel încât să nu le fie perturbată activitatea. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.