Vlad episodul 5 a propus, în premieră după dispariția lui Adrian, o întâlnire încărcată cu multe semnificaţii, la mormânt, între Eliza, Maria și Răzvan. Băiatul încearcă s-o alunge pe fosta iubită a fratelui său, iar Maria o oprește. În acest context, Eliza îi invită la casa Dragomir, loc în care este prezent şi personajul principal, Vlad. În urma acestei întâlniri de-a dreptul emoționante, este foarte interesantă reacţia mamei, dar şi felul în care va reacționa Eliza când Vlad o întreabă despre iubire și relații anterioare.

Amintim că la debutul serialului Vlad, publicul a acuzat trustul Pro că a plagiat o telenovelă turcească. Astfel, primul serial thriller din România a generat foarte multe critici și controverse. Primul episod al producţiei prezentate ca un serial 100% românesc a fost difuzat luni, 25 februarie. Totuşi, în ciuda reclamei, se pare că „Vlad” ar fi de fapt o producție realizată după licența turcească a serialului „Ezel”, difuzat în 2010 de Kanal D.

Producţia turcească ar fi avut ca sursă de inspiraţie cartea „Monte-Cristo”, aspect recunoscut de fapt chiar şi de producătorii de la Pro TV, care au susținut că „Vlad” ar fi adaptarea modernă a poveştii Contelui de Monte-Cristo.

Această legătură a fost amendată imediat de cei care au vizionat varianta originală, iar dintre toate comentariile negative, merită amintit cel al scenaristului Eugen Patriche, care a scris scenariile pentru„Abracadabra”, „Numai iubirea” sau ,,Lacrimi de iubire”.

„Cu ani în urmă speram că meseria de scenarist se va dezvolta în România, că vor apărea producţii care să ne ajute să ocupăm un loc important pe piaţă, dar n-a fost să fie. Păcat”, a scris Patriche pe contul său de Facebook.

Sursele EVz susțin că aproximativ 200.000 de euro ar fi sumă necesară unui episod al serialului Vlad, context în care mai-marii de la Pro TV așteaptă peste 24 procente din cota de piață pentru a putea justifica toate costurile. La 25 februarie, primul episod a fost urmărit de 1,7 milioane telespectatori la nivel național, iar în mediul urban de 942.000.      

 

 

Te-ar putea interesa și: