Proaspăt lansat în cursa prezidenţială, Principele Radu Duda a prezentat, astăzi, la Timişoara, strategia sa privind România, pe următorii 30 de ani.
"România are nevoie de o viziune durabilă care să completeze democraţia şi libertăţile garantate de apartenanţă la NATO şi la Uniunea Europeană", acesta este mesajul Regelui Mihai, care deschide broşura de 20 de pagini. Majestatea sa a subliniat că pune această responsabilitate "în mâinile Principesei Margareta şi ale Principelui Radu, cu speranţa că o vor putea duce la bun sfârşit".
Strategia prezentată de Principele Duda Radu este împărţită în două perioade, de câte zece şi douăzeci de ani, relatează Mediafax.
Prima parte cuprinde obiective precum "brăzdarea ţării cu autostrăzi pe rute avantajoase economic şi turistic", "dezvoltarea unei reţele turistice" şi "dezvoltarea iniţiativei private".
Următorii 20 de ani vor fi dedicaţi, în viziunea candidatului independent, dezvoltării educaţiei şi eliminării corupţiei.
Principele Duda a subliniat că "o ţară solidă" are nevoie de câteva valori "care dau soliditate naţiunii şi statului ei: profesionalismul, loialitatea, generozitatea, spiritul de răspundere şi puterea exemplului personal", valori pe care monarhia "le-a susţinut în ultimii 143 de ani".
OBIECTIV
Preşedinţia, "o instituţie model"
O altă dorinţă exprimată de Principele Radu Duda este transformarea "celei mai vizibile, mai simbolice, mai pline de înţeles statal" instituţii într-un model pentru întreaga societate, care va începe să îşi facă astfel "curat în propria ogradă".
Astfel, România va deveni nu numai "o ţară a tuturor posibilităţilor, aşa cum greşit se crede că e bine, ci o ţară a predictibilităţii", fiindcă "o ţară în care nu există predictibilitate este vulnerabilă".
Principele Radu şi-a anunţat, în urmă cu două săptămâni, candidatura independentă la Preşedinţia României, subliniind că nu-şi propune să restaureze monarhia.
Anunţul candidaturii a fost făcut într-o ceremonie organizată la Palatul Elisabeta, în prezenţa Principesei Margareta şi a susţinătorilor.
Ieri, regele Mihai şi-a exprimat public sprijinul faţă de această candidatură, afirmând că "prin prezenţa în alegerile democratice pentru instituţia şefului statului, familia mea încearcă să unească şi să însănătoşească România de astăzi. Vrem să arătăm cum trebuie slujit un popor adevărat".
CITIŢI ŞI: