Autoritățile de sănătate din al doilea mare oraș danez, Aarhus, au declarat că pacientul a călătorit în America Centrală și de Sud, unde a fost contaminat, a precizat, fără alte detalii, postul de radio, scrie Agerpres.

Virusul Zika a fost descoperit în 21 de țări din America Latină și a fost legat de leziuni ale creierului la mii de copii în Brazilia. Epidemii s-au mai înregistrat în Columbia, Salvador, Panama și Republica Capul Verde. În Brazilia, țara cea mai afectată și care va găzdui în această vară Jocurile Olimpice la Rio de Janeiro, au fost depistate 3.900 de cazuri de microcefalie la nou-născuți.

De asemenea, prezența virusului a fost semnalată pe litoralul Guyanei Franceze, care a intrat în faza epidemică după ce autoritățile locale au precizat luni că au fost "confirmate biologic" 45 de cazuri și "160 de suspecți, dintre care patru femei însărcinate". Două persoane contaminate cu virusul Zika au fost depistate și în Elveția la scurt timp după ce s-au întors dintr-o regiune tropicală, după cum a informat marți Ministerul Sănătății din această țară.

Virusul Zika "va continua să se răspândească" pe tot continentul american, cu excepția Canadei și a statului Chile, a avertizat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care consideră că virusul constituie un "motiv serios de îngrijorare".

Febra Zika, boala declanșată de acest virus, se manifestă cu dureri de cap, slăbiciune, temperatură ridicată, iritații ale pielii și ochi roșii. Nu există vaccin sau tratament de vindecare împotriva virusului Zika, putând fi tratate doar simptomele maladiei.

Virusul Zika a fost descoperit în 21 de țări din America Latină, iar cele mai afectat ţări au fost Brazilia, Columbia, Salvador, Panama și Republica Capul Verde. Brazilia este cea mai afectată de Zika.

Te-ar putea interesa și: