Evenimentul Zilei > Actualitate > VIRGINELE din Albania. Povestea lor a fost „spusă” de un fotograf | VIDEO
VIRGINELE din Albania. Povestea lor a fost „spusă” de un fotograf | VIDEO

VIRGINELE din Albania. Povestea lor a fost „spusă” de un fotograf | VIDEO

Jill Peters este cel căruia îi aparţin imaginile uimitoare cu un grup de femei din Albania. Care pe lângă faptul că au jurat să rămână virgine, arată şi trăiesc precum bărbaţii.

Sunt supranumite "Virginele care au depus jurământul”, încă de la naştere fiind  supuse de către familiile lor unui jurământ de castitate pe viaţă. Şi fiind obişnuite cu un „trai bărbătesc”. Tradiţia lor datează încă din secolul al XV-lea, fiind încă respectată în nordul Albaniei.

"Libertatea de a vota, a conduce o afacere, a câştiga bani, a consuma alcool, a fuma, a înjura, sau a deţine o armă a aparţinut întotdeauna bărbaţilor. Femeile, în schimb, erau obligate să se marite cu bărbaţi la care nu ţineau, mult mai bătrâni, aflaţi în sate învecinate. Dacă deveneau burneshas sau virgine sub jurământ însă, femeile câştigau aceleaşi drepturi ca bărbaţii. Pentru a marca trecerea, ele îşi tundeau parul foarte scurt, îşi donau hainele şi uneori chiar îşi schimbau numele!", spune Jill Peters.
"Acum mulţi nu mai înţeleg această tradiţie şi au mai rămas foarte puţine burneshas. Sunt puternice, mândre şi nu regretă deloc schimbarea pe care au făcut-o!", a mai adăugat fotograful.