Update:  „Drept la replică al senatorului Virginel Iordache referitor la articolul apărut în ziarul ”Obiectiv de Suceva”  și  presa scrisă

Referitor la cele apărute în presă facem următoarele precizări:

Senatorul  Virginel  Iordache a fost internat la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava în data de 14 mai 2019, unde a fost supus unor investigații medicale. Ca urmare lipsei diagnosticului concludent și fiind suspectat de meningită bacteriană, cu  o stare de sănătate vizibil alterată, în data de 16 mai 2019 medicii au hotărât transferul acestuia la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Din fericire, în urma investigațiilor amănunțite a fost infirmată suspiciunea de infecție cu meningococ. Decizia transportării de urgență cu elicopterul a pacientului, dată fiind starea degradată a sănătății acestuia, a aparținut exclusiv medicilor spitalului Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

Apreciem profesionalismul personalului medical din spitalele din Suceava și București și totodată le mulțumim și le suntem recunoscătorii. Senatorul Virginel Iordache nu a făcut nici o cerere referitoare la un transport preferențial pentru transferul intraspitalicesc, interacțiunea cu personalul medical a fost una de respect reciproc, neexistând niciun episod din cele relatate nerealist în presă.

Parlamentarul PSD este recunoscător faptului că face parte din comunitatea suceveană formată din oameni deosebiți și valoroși.  În prezent starea de sănătate a senatorul este stabilă, cu diagnostic endocardită infecțioasă, acesta se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.
Biroul de presă, senator Virginel Iordache.”

Ştirea iniţială: Senatorul sucevean Virginel Iordache a ajuns săptămâna trecută la Spitalul Județean pentru că se simțea cam rău. După ce a fost consultat și i s-a spus că nu e nimic grav, parlamentarul a insistat să fie transferat cu elicopterul la București.

Elicopterul SMURD, ajuns de urgență la Suceava, l-a transferat pe Iordache de la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava către Institutul „Matei Balș“ din București cu diagnosticul de enterovirus. În ciuda neîncrederii în medicii suceveni, diagnosticul a fost confirmat în Capitală: un virus aerogen, o formă ușoară de boală, ceva dureri de cap, amețeală și diaree, informează colegii de la ziarul Obiectiv din Suceava. 

Cine a autorizat zborul elicopterului SMURD? Mister!

Potrivit ziariștilor suceveni, pacientul Virginel Iordache nu a ținut cont de recomandările medicilor suceveni, ba mai mult, le-ar fi vorbit urât și ar fi menționat în repetate rânduri că el nu va fi tratat aici, în provincie.

Dupa aparitia informației în ziarul sucevean, medicul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a precizat ca nu el personal a autorizat deplasarea elicopterului SMURD la Suceava pentru transferul la Bucuresti a pacientului Virginel Iordache, adaugand ca in acea perioada nu se afla in tara si ca, asa cum prevad procedurile, solicitarea a venit de la medicii Spitalului Judetean Suceava.

Sursa foto: Suceava News Online
 

 

 

Te-ar putea interesa și: