Evenimentul Zilei > Politica > Viorica Dăncilă lucrează la BNR, dar şi soţul are un post bănos. Tot consilier, culmea
Viorica Dăncilă lucrează la BNR, dar şi soţul are un post bănos. Tot consilier, culmea

Viorica Dăncilă lucrează la BNR, dar şi soţul are un post bănos. Tot consilier, culmea

La puţin timp după ce s-a aflat că Viorica Dăncilă va ocupa la BNR funcţia de consultantă în Departamentul pentru economia verde, s-a confirmat şi că soţul ei, Cristinel Dăncilă, a fost cooptat în cadrul companiei Transgaz, în funcţia de consilier.

Viorica Dăncilă lucrează la BNR, dar şi soţul are un post bănos. Tot consilier, culmea. Conform economedia.ro, „soțul Vioricăi Dăncilă a fost angajat consilier la Transgaz, companie controlată de statul român, prin Secretariatul General al Guvernului României. Transgaz, magnet pentru rudele politicienilor”.

Conform sursei citate, se pare că soţul fostei candidate la preşedinţia României a fost angajat în urma unui „examen”. Asta a spus directorul general al Transgaz, Ion Sterian, pentru G4Media.ro.

Viorica Dăncilă lucrează la BNR, dar şi soţul are un post bănos

Cum a fost argumentată această alegere care îl are în prim-plan pe Cristinel Dăncilă? „Este inginer petrolist și avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul pentru consilier, dar vreau să îl folosim în domeniul său de activitate. Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”, a declarat spus Ion Sterian.

De ce a ajuns Dragnea la închisoare. Rolul domnului Dăncilă

Viorica Dăncilă, alături de Cristinel Dăncilă
Soţul politicienei care a fost prim-ministrul României şi preşedintele PSD a lucrat 12 ani ca director în divizia Exploatare şi Producţie din OMV Petrom, sucursala Argeș. „El a supervizat operaţiunile de extracţie a produselor petroliere ale OMV Petrom în judeţele Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman. El nu a putut fi contactat de reporterii Economedia.ro pentru a da mai multe detalii despre noul său loc de muncă”, arată sursa citată.

Aşa cum se ştie, Transgaz este principala companie de transport al gazelor naturale din România. Ea operează sistemul principal de gazoducte şi deţine monopolul în această piață. Statul deține 58,5% dintre acțiunile companiei prin intermediul Secretariatului General al Guvernului României.

Transgaz, preferata foștilor ofițeri din servicii

Economedia.ro subliniază că Transgaz reprezintă o „companie-aspirator de foști ofițeri din servicii și rude de politicieni”. „Compania națională Transgaz are mai mulți angajați foști ofițeri SRI sau de poliție și rude ale politicienilor, potrivit unei analize G4Media.ro realizate în martie 2020 pe baza unor surse deschise (declarații de avere și interese).

Spre exemplu, generalul SRI (r), Marius Stoica, fostul șef al acoperiților SRI, a devenit consilierul directorului general, după ce, în 2017, a fost trecut în rezervă de președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, soțiile politicienilor Dan Motreanu (PNL), Eugen Nicolicea (PSD), Andrei Gerea (ALDE) și fosta soție a lui Daniel Chițoiu (ALDE) lucrează la Transgaz. Daniela Motreanu a fost angajată în 2018, Nicoleta Nicolicea, în 2017, iar Ayten Gerea și Elena Laura Chițoiu, în 2016. Transgaz este condusă din mai 2017 de directorul general Ion Sterian”, arată economedia.ro.

Viorica Dăncilă, ţinta ironiilor după ce a fost angajată la BNR. A plouat cu meme

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: