Viorel Teliceanu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, îl contrazice pe deputatul Eugen Nicolicea care susține că magistrații care protestează față de modificările la legile justiției sunt pasibili de închisare sau amendă. Procurorul constănțean îl trimite la plimbare, recomandându-i să nu dea lecții celor care știu de este legea.
Referitor la acuzele deputatului Eugen Nicolicea, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Viorel Teliceanu, aflat, cu colegii săi, în a treia zi de proteste față de OUG 7/2019, a ținut să precizeze că acțiunile lor sunt perfect legale: “Nu suntem ilegaliști de loc. Noi nu polemizăm cu oamenii politicii, dar pot să vă spun că cei care spun că suntem în ilegalitate ar trebui să pună mâna pe carte, mai întâi, și apoi să vorbească despre noi că încălcăm legea prin protestele pe care le facem. În primul rând, noi nu suntem în conflict cu angajatorul nostru, cu Ministerul Public. Cei care spun că protestele noastre sunt ilegale, întâi să pună mâna pe carte, să învețe carte, și abia apoi să vină să ne dea nouă lecții despre ce este și ce nu este legal”.
Procurorul constănțean a explicat că a studiat foarte bine legea grevelor, a dialogulu social. “Cine vorbește despre ilegalitate, întâi să învețe carte, să se instruiască și apoi să discute despre ce înseamnă greve, conflict de muncă și toate celelalte”, a încheiat Viorel Teliceanu.
În argumentele sale, deputatul Eugen Nicolicea a invocat legea 62/2011 care, “la articolul 202, specifică foarte clar că procurorii și judecătorii nu pot declara grevă; iar la articolul 218 se precizează că declararea grevei cu încălcarea art.202 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau amendă.”